România, invitat de onoare la cea de a 27-a ediție a Festivalului EUROPALIA

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a participat astăzi, 06.06.2019, la conferința de presă care a anunțat programul Ediţiei a 27-a a Festivalului EUROPALIA, în cadrul căreia România are, în premieră, statut de invitat de onoare.

EUROPALIA ROMÂNIA va reuni o serie de manifestări culturale și artistice extrem de diverse, de la creativitatea și expresia artistică a timpurilor străvechi la arta contemporană și modernă, oferind o privire de ansamblu asupra culturii, artei și istoriei românești.

„Ministerul Culturii și Identității Naționale este onorat să-și aducă contribuția, prin numeroase evenimente, în prezentarea peisajului cultural bogat și plin de originalitate al României. Acest pas vine ca o continuare firească a succesului Președinției României la Consiliul UE, în cadrul căreia am închis 90 de dosare legislative într-un timp foarte scurt. Începând cu luna octombrie, românii vor fi din nou în inima Europei, cu aproximativ 200 de evenimente culturale, care vor completa și îmbogăți activitatea derulată Președinție”a declarat Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii și Identității Naționale.

Punctul central al EUROPALIA ROMÂNIA va fi o expoziție de excepție despre Constantin Brâncuși (1876-1957), cel mai influent sculptor al secolului XX. Astfel, expoziția se va deschide în data de 1 octombrie 2019 și va fi găzduită de BOZAR, instituție culturală de prestigiu din capitala Belgiei. Mai mult, echipa artistică a EUROPALIA colaborează cu Muzeul Național de Istorie a României pentru realizarea a două expoziții în Liège și Tongeren, dedicate civilizațiilor preistorice dintre Carpați și Dunărea de Jos, respectiv populației geto-dacice.

La conferința de presă au participat ministrul belgian de externe, Didier Reynders, preşedintele EUROPALIA International, Contele Jacobs de Hagen şi preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu.

Prezenţa României la EUROPALIA 2019, în perioada octombrie 2019 – ianuarie 2020, este asigurată de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii și Identității Naționale și Secretariatul General al Guvernului, cu sprijinul logistic al ICR Bruxelles.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19294 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*