Rodica Coposu: „Am 82 de ani bătuți pe muchie. Sora mea împlinește 90. Sigur că ieșim la vot!”

flavia coposu rodica coposuSurorile lui Corneliu Coposu ies la vot. Nu s-au plictisit, nimic nu le-a intors din drum, nu au indoieli. E un drept si ele au trait o perioada de 50 de ani in care acest drept le-a fost luat. „Da, ies la vot cu toate ocaziile, cand trebuie sa ne exprimam un punct de vedere. Am 82 de ani batuti pe muchie. Sora mea implineste 90, in decembrie. Sigur ca iese si ea la vot. Noi avem o prietena, mai tanara decat noi, care are masina si ne duce intotdeauna la vot. Nu ratam niciodata”, a spus Rodica Coposu, pentru ziare.com. „Noi suntem, si sora mea si eu, niste persoane normale, insa Dumnezeu ne-a harazit un frate care a fost deosebit, dar nu avem niciun merit in treaba asta si am avut bucuria de a-l avea alaturi de noi, din pacate, nu foarte multa vreme”, povesteste Rodica Coposu.

Am intrebat-o care sunt motivele pentru care inca gaseste votul o institutie folositoare si ce le-ar spune romanilor care stau pe ganduri. „La toate alegerile ies ca sa imi exprim punctul meu de vedere, pentru ca exprimarea votului este un drept, pe care eu vreau sa il respect. La aceste alegeri votez pentru ca se alege presedintele tarii si vreau sa particip si eu la aceasta alegere, in speranta ca va fi ales un presedinte mai bun. In general toate cunostintele noastre merg la vot si, daca-s unii care nu sunt hotarati, incercam sa-i hotaram sa mearga la vot, ca sa nu lase pe altii sa-si exprime punctul de vedere in locul lor”, spune sora lui Corneliu Coposu.

corneliu coposuSurprinzator, desi familia lui Corneliu Coposu are in memorie campaniile electorale vitriolante din anii ’90, alegerile de azi ii par Rodicai Coposu mai urate decat atunci. „Campaniile de dupa ’90 erau destul de veninoase, dar am impresia ca acuma s-au depasit totusi niste limite, mai mult decat atunci. Atunci societatea era foarte impartita, si acum este, nu as putea spune ca este unita, dar atunci era dupa 50 de ani de comunism, multe generatii nu stiau ce inseamna partide politice, ce inseamna diferite doctrine, diferite puncte de vedere, si atunci se focaliza toata ura, toata neplacerea, pe anumite persoane. Acum am impresia ca e ceva mult mai urat pentru ca se cauta, cum se zice in popor, nod in papura”, sustine Rodica Coposu. Nivelul discutiilor despre proiectele pentru tara i se pare acesteia mult sub cele din trecut. „Noi avem speranta ca alegerile vor aduce ceva bun, nu stim daca sperantele noastre se vor realiza, avand in vedere campania si nivelul la care s-a ajuns in aceasta campanie. Sunt foarte dezamagita pentru ca, in general, majoritatea candidatilor nu fac decat sa-i atace personal pe contracandidati fara sa discute despre principii si ce ar dori sa faca pentru Romania bun. In afara de ditirambele demagogice pe care le scot unii pe goarna si care sigur nu au in spate nimic, sunt numai vorbe goale”, considera Rodica Coposu.

regele mihai corneliu coposuTemele care i se par relevante, dar care cu toate acestea nu sunt discutate sunt combaterea coruptiei, educatia si economia. „Cred ca ar trebui sa se discute problemele serioase pe care le are tara, cred ca ar trebui sa se vorbeasca despre posibilitatile seriose pe care le-ar avea de combatere a elementelor care ne supara cel mai tare, coruptia, hotia, cred ca ar trebui sa se ocupe cineva de un element foarte important, care este educatia, pentru ca la acest capitol cred ca toata tara noastra are mari lipsuri. Rolul presedintelui nu e sa spuna ca va face el locuri de munca. Sigur, ii va sprijini pe investitori, si va incerca sa arate ca avem o imagine buna in strainatate”, incheie Rodica Coposu.

Sursa-ziare.com

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22011 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*