Rezultatele sondajului PSD Sebeș: Locuitorii vor investiții în infrastructura rutieră, educație și sănătate

Consilierii locali din Sebeș au organizat un demers constructiv pentru a afla care sunt investițiile prioritate pentru locuitori și, mai exact, ce își doresc să se întâmple cu banii municipiului din acest an, care provin direct sau indirect din taxe, impozite și alte dări la bugetul de stat sau local.

Considerăm, deopotrivă, că este responsabilitatea conducerii administrației locale să realizeze constant consultări publice și sondaje de opinie a căror rezultate să fie prezentate public. În lipsa implicării primăriei, demersurile sociologice au fost realizate de consilierii PSD. Rezultatele lor au arătat că oamenii își doresc investiții ce țin de normalitate într-un oraș european: investiții în infrastructura rutieră, educațională și sanitară.

Astfel de proiecte sunt pe agenda consilierilor PSD, însă au fost neglijate de majoritatea de dreapta și de primarul PNL Dorin Nistor care acționează asemenea liderilor PNL și USR-PLUS de la București, sfidând necesitățile și dorințele oamenilor.

Sebeșenii vor asfaltarea străzilor 8 martie, Progresului, Florilor, Tineretului, Fântânele, Secașului, Cănepiști, Zăvoi, Oituz, 24 Ianuarie, Zăvoiului, Salcâmului, Iezerului, Paul Tomiță, Crângului, modernizarea rețelelor de canalizare și introducerea gazului în localitatea Răhău.

De asemenea, se dorește construcția unei creșe pentru copii și reabilitarea școlilor, în special a Școlii Germane, Liceului cu Program Sportiv ”Florin Fleșeriu” și a Școlii Gimnaziale ”Mihail Kogâlniceanu”.

Un alt punct extrem de important este reabilitarea clădirii Spitalului Municipal Sebeș, cu accent pe Unitatea de Primiri Urgențe, reabilitarea maternității (secției de neonatologie) și achiziționarea unui aparat de testare RT-PCR performant pentru depistarea cazurilor de COVID-19 (cu o capacitate de testare de cel puțin  400 de probe pe zi)

Alte proiecte, extrem de importante, sunt modernizarea corespunzătoare a parcului Arini, a centrului istoric, a locurilor de parcarea și amenajarea de noi piste pentru bicicliști.

Consilierii PSD din Sebeș se vor lupta pentru astfel de proiecte și vor solicita ca banii din bugetul local, din acest an, să se îndrepte spre astfel de investiții, dar și altele care au același scop – creșterea calității vieții și asigurarea unui trai mai bun. Vom rămâne la fel critici când vine vorba de cheltuirea iresponsabil a banilor publici și când interesele cetățenilor nu sunt puse pe primul loc. Vom continua demersurile pentru ca PNL Sebeș și primarul Nistor să asculte vocea oamenilor și să își îndrepte atenția înspre necesitățile lor.

Biroul de presă al PSD Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 26553 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*