REZULTATELE FINALE la Evaluarea Națională 2015, în Alba. Situaţia mediilor, după contestaţii

evaluare nationala 2014Marți, 30 iunie, Ministerul Educației a publicat pe edu.ro, rezultatele elevilor de clasa a VIII-a Evaluarea Națională 2015, după contestații.

Candidații care s-au arătat nemulțumiți de notele obținute la Evaluarea Națională 2015, au putut depune contestație vineri, 26 iunie, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Lucrările au fost corectate în perioada 27-29 iunie, potrivit calendarului MECS.

În județul Alba au fost depuse peste 206 de contestații: 152 la limba română, 53 la matematică și una singură la limba germană.

AICI puteți vizualiza REZULTATELE candidaţilor din ALBA, ordonaţi alfabetic, cu notele şi mediile DUPĂ CONTESTAȚII

Din primele rezultate la Evaluare Naţională, în Alba, 80,82% dintre candidaţi au obţinut medii peste 5, mai mulţi faţă de anul trecut, respectiv 75%. De asemenea, patru elevi de clasa a VIII-a au reuşit performanţa mediei 10.

Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală mai mică decât 9,50, nota definitivă a lucrării este cea acordată de comisia de contestaţii, dacă între nota iniţială şi nota obţinută la reevaluare este o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă a lucrării este nota iniţială, acordată în centrul zonal de evaluare. Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de comisia de contestaţii, în urma reevaluării.

Comisiile din unităţile de învăţământ operează în catalogul electronic şi în cele două exemplare tipărite ale acestuia schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, mediile generale ale candidaţilor şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.

Dintre cei peste 2.700 de candidaţii din Alba, patru au reuşit performanţa mediei 10.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*