Rezultate excelente ale sportivilor de la CSS Câmpeni la Campionatele Naționale de schi alpin

Poza Campionatul NationalIn perioada 24 februarie – 6 martie lotul Romaniei de juniori la schi alpin s-a deplasat in Slovacia, in statiunea Jasna, unde au avut loc Campionatele Mondiale de Juniori 2014, care au fost televizate si transmise live pe Eurosport 2. Lotul Romaniei trebuia sa fie format din 4 sportivi, dar la competitie nu au ajuns decat doi dintre ei, frantuzoaicele, Ania Monica Caill si Andra Corinne Caill, care concureaza pentru Romania nu au putut lua startul deoarece containerul cu materialele sportive nu a ajuns la timp de la Sochi, unde a avut loc Olimpiada de iarna, la care ele au fost prezente. Asadar lotul Romaniei a fost limitat la doi sportivi, Moldovan Dan, de la CSS Campeni, si Ciocanel Raluca de la CSS Vatra Dornei, sportivii fiind insotiti la aceasta competitie de domnul antrenor Tantos Tiberiu, de la CSS Campeni. Sportivii nostri au obtinut un loc 51 la slalom si un loc 92 la salom super urias (Super G), prin sportivul Moldovan Dan si un loc 50 la slalom urias prin sportiva Ciocanel Raluca. Concurenta a fost foarte puternica fiind prezenti cei mai buni schiori din toata lumea, la categoria juniori, care constitue o pepiniera pentru viitorul schiului mondial. Asadar au fost prezenti sportivi din peste 100 de tari, iar la startul fiecarei probe au luat parte peste 150 de sportivi. „Sportivii nostri au fost putin dezavantajati, deoarece in tara nu a fost suficienta zapada pentru a se putea pregati mai mult, pregatirea acestora s-a realizat in exclusivitate in strainatate in doua Camp-uri de pregatire, unul la Innstruck, in Austria, care a durat o luna de zile, cu antrenor strain, si altul  la Are in Suedia, de 10 zile, cu antrenorii romani, Tiberiu Tantos – CSS Campeni si Stan Bianca – CSS Soimii Sibiu. Mai departe in conditiile in care sportivii nostri au participat doar la 4 concursuri internationale, iar conditiile de concurs au fost foarte aspre, cu trasee grele de concurs si o partie foarte inghetata, injectata cu apa, noi ne declaram multumiti de rezultate acestor sportivi care fac in continuare eforturi foarte mari pentru ca Romania sa nu dispara de pe harta mondiala a schiului alpin”, a declarat antrenorul Tantos Tiberiu.

Poza Campionatul Mondial de JunioriAtat deplasarea la Campionatele Mondiale de Juniori, cat si camp-urile de pregatire a acestor sportivi au fost finantate de catre Federatia Romana de Schi si Biatlon. In continuare sportivi s-au mutat in tara unde in perioada 10-13 martie au avut loc Campionatele Nationale de juniori si seniori, la schi alpin, in Poiana Brasov, pe partia Lupului. Sportivul clubului CSS Campeni, Moldovan Dan, antrenat de Dl. Prof. Tantos Tiberiu, a punctat 5 medalii la aceste Campionate Nationale, dupa cum urmeaza: Locul 1 la slalom special, juniori – Locul 2 la slalom urias, juniori – Locul 1 la combinata (slalom + slalom urias), juniori – Locul 2 la super combinata (slalom + slalom urias + combinata), juniori – Locul 3 – super combinata, seniori. „Ma declar foarte multumit de rezultatele lui Dan Moldovan, este un sportiv declarat, muncitor si cu o dorinta foarte mare de afirmare, atat pe plan extern cat si pe plan international. In perioada urmatoare el va lua startul si la Campionatele Nationale Universitare, din Poiana Brasov, 14- 15 martie si mai apoi la Campionatele Nationale Scolare, 18- 20 martie, pe partia Transalpina, la care deasemenea asteptam tituri nationale si clasari cat mai bune. Din pacate cu acest palmares Dan Moldovan paraseste clubul CSS Campeni, care de altfel la si consacrat, urmand ca din sezonul viitor el sa treaca la categoria seniori, unde Cluburile Sportive Scolare nu mai au atributie. Sa speram ca va gasi un club care doreste sa investeasca in continuare in talentul lui, pentru a putea si mai departe sa reprezinte Romania la concursurile de schi alpin.”, a declarat antrenorul sportivului Moldovan Dan, Tiberiu Tantos.

O data cu incheierea acestei saptamani, care tocmai a trecut, a luat sfarsit si sezonul competitional la schi alpin din acest an. Sportivii clubului CSS Campeni au ocupat locuri bune si la Campionatul National Scolar, astfel: Moldovan Dan – doua locuri 2 la slalom si slalom urias, Culda Andrei locul 7 atat la slalom cat si slalom urias si Lazar Cristina care a facut o surpriza placuta si a obtinut un neasteptat loc 5. Deasemenea la Campionatul Universitar, sportivul Moldovan Dan s-a clasat pe locul 3 la general. Sportivii clubului CSS Campeni, continua pregatirea cu antrenamente fizice si probabil un stagiu de pregatire pe ghetarii Austrieci, pentru ca in sezonul ce urmeaza sa se prezinte in cea mai buna forma.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23698 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*