Re>patriot, la prima conferință în România, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia: Studiu despre Diaspora și rezultatele proiectului

alba iuliaDiaspora românească: Au plecat pentru un loc de muncă mai bun, dar le lipsesc cei dragi și interacțiunile sociale. Ar vreasă se întoarcă înțară, dar nu au în plan nimic concret pentruasta. Vor să investească în România, dar îi sperie corupția și mentalitatea celor de acasă. Acestea sunt doar câteva dintre concluziile studiului despre emigranți iromâni, comandat de Romanian Business Leaders șirealizat de Open-I Research, care va fi prezentat pe1 decembrie la Alba-Iulia la cea de-a șaptea conferință Re>patriot, prima care are loc în România. Totodată, evenimentul va prezenta și primele rezultate ale proiectului lansat în primavară și va găzdui speakeri inspiraționali care vor vorbi despre experiența lor antreprenorială în România.

Conferința va avealoc la Universitatea 1 Decembrie 1918, înAmfiteatrul A9, și vor fi prezenți membrii Romanian Business Leaders, antreprenori și reprezentanți ai autorităților locale, parteneri și invitați care susțin proiectul. Înscrierea se poate face printr-un mesaj la inscrieri@repatriot.ro.

Vor fi prezenți Marius Bostan, inițiatorul proiectului, actualmente Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Sandra Pralong – Consilier de Stat la Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor al Administrației Prezidențiale, Ion Dumitrel – Președinte Consiliul Județean Alba, Mircea Hava – Primar Alba Iulia, Dragoș Anastasiu – Fondator Eurolines Group, Felix Pătrășcanu – Co-fondator FAN Courier, Gabriel Iștoc – Fondator B-Team, Sergiu Manofu – Fondator Travel Ideea, Andra Giucă – Fondator Voss Review, Felix Tătaru – Fondator GMP Grup, CosminLixandru – Fondator Tyre Management, Roxana Olaru – Co-fondator Creadiv, Bianca Dăncilă – Fondator Grip Ads, Simona Pirtea – Avocat partener Bulboacă și Asociații, SorinPavel – Fondator Eurobox Logistics, Levente Hugo Bara – Fondator Supremia Grup, Hildegard Brandl – Fondator Unith 2b Architects, Gabriel Aftenie – Fondator Babilon Consult.

Despre Re>patriot

Re>patriot a fost lansat în primăvara acestui an de către Romanian Business Leaders,cu scopul de a încuraja repatrierea românilor prin antreprenoriat și  implicarea lor activă în dinamizarea mediului de afaceri autohton. Re>patriot a organizat șase conferințe în principalele orașe europene care găzduiesc comunități mari de români: Madrid, Valencia, Londra, Dublin, Milano și Torino la care au fost prezenți peste 1.500 de români. Inițiatorulproiectului este fostul om de afaceri Marius Bostan, membru în RBL, care între timp a fost numit Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, în Guvernul Dacian Cioloș.

“Diaspora ne-a demonstrate că, indiferent de distanța care o desparte de țară, continua să aibă un rol active în România: Diaspora s-a dovedit a fi unul din cei mai mari investitori “străini” în România, în anii teribili de criza, iar banii trimiși de românii plecați au susținut consumul și economia națională. Să nu uităm că Diaspora a fostcea care a reușit să-i unească pe românii din țară și să decidă soarta alegerilor, prin exemplul prezenței lor la vot. Important este acum ca Diaspora să fie activă mult mai mult și în România, să se implice active în reconstruirea țării. Noivom fi în continuare alături de ei prin facilitarea unui cadru organizat care să-i ajute să devină antreprenori și-n țara lor. Pentru că, în Occident, au demonstrate deja că au reușit!”, a afirmat inițiatorul proiectului, Marius Bostan.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21786 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*