Reorganizarea bucatariei in doar 5 pasi!

Daca ai cautat la nesfarsit capacul potrivit pentru oala, ai cumparat un ingredient deoarece nu l-ai gasit in camara sau te-ai luptat cu pastrarea curateniei in bucatarie, atunci ar fi timpul ca acorzi mai multa atentie acestei incaperi. Contrar a ceea ce cred multi oameni, nu ai nevoie de un spatiu enorm pentru a avea o bucatarie functionala – este mai mult despre modul in care alegi sa organizezi fiecare spatiu.

De asemenea, nu ai nevoie de o renovare majora pentru a scapa de toata aglomeratia, doar de cateva sfaturi si trucuri la indemana pentru a te bucura de o incapere curata.

Cum sa iti organizezi bucataria  – TOP 5 sfaturi

Scoate tot!

Pentru a incepe organizarea, este important sa vezi literalmente fiecare articol in parte. Asadar, scoate tot ce ai prin dulapuri. Mai apoi, poti sa te gandesti privind fiecare obiect in parte: Este necesar? Functioneaza? Imi place?

Acest pas poate parea destul de greu, dar ia in considerare obiectivele! Te vei bucura de un spatiu functional, un control mai clar asupra fiecarui obiect si o bucatarie frumoasa si ordonata. Dupa ce ai selectat fiecare obiect in parte, pe cele ramase la poti arunca sau dona, in functie de starea in care se afla.

Curatenie!

Daca tot ai scos toate lucrurile din dulpauri si sertate, acesta este momentul perfect pentru o curatenie generala. Vei fi surprins de cat de grozav te vei simti in momentul in care vei pune totul la loc!

Faceti o curatare profunda

Deoarece ai totul afara din dulapuri si sertare, acesta este momentul perfect pentru a „scutura de praf” si diversele obiecte ramase. Ai fi surprins ce efect minunat va avea asupra starii de spirit, mai ales cand vei pune totul la loc.

Sortarea obiectelor

Inainte de a incepe sa pui ceva inapoi, evalueaza intreaga bucatarie si grupeaza dulapurile si sertarele pe zone. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa te folosesti de un pix si o hartie pentru a nota fiecare obiect in parte. Imparte zonele in functie de obiectele pe care le ai. Locul in care vei aseza lucrurile pe care se folosesti cel mai des trebuie sa iti permita un acces rapid. De altfel, obiectele si uneltele pentru gatit trebuie sa se afle in zona aragazului.

In cazul condimentelor poti opta pentru o cutiuta in care sa le ordonezi. La fel poti face si in cazul zonei de bar, existand borcane speciale pentru cafea, zahar si ceai. In acest fel isi vor pastra aroma cat mai mult timp.

Articolele pentru curatenie pot sta sub chiuveta. 

Solutii ingenioase

Vrei sa faci un pas mai departe? Atunci, incepi sa gasesti noi locuri pentru depozitare. Organizatoarele si separatoare pentru sertare te vor ajuta sa pastrezi intregul spatiu mult mai ordonat. Nu uita de un ultim lucru: pentru a te bucura de o bucatarie curata, bine organizata, dar si frumoasa, ai nevoie de lumina! Exista corpuri de iluminat pentru bucataria ta gata sa aduca un plus de eleganta!

Asadar, mai stai pe ganduri? Incepe chiar acum sa iti organizezi bucataria!

sursa foto: pixabay.com

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25394 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*