Regal de teatru la Sebeș. Maia Morgenstern, într-o distribuție de excepție a piesei „Profesiunea Doamnei Warren”, de George Bernard Shaw

Luni, 26 februarie 2018, începând cu ora 18.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș va avea loc reprezentația piesei de teatru „Profesiunea Doamnei Warren”, de George Bernard Shaw.

Maia Morgenstern (Doamna Warren), Ilinca Manolache (Vivie Warren), Claudiu Istodor (Sir George Crofts), Tudor Aaron Istodor (Frank Gardner), Avram Birău (Reverendul Samuel Gardner) și Ion Lupu (Praed) se reunesc, pentru dumneavoastră, într-un regal artistic demn de orice scenă a lumii. Regia spectacolului îi aparține lui Claudiu Istodor, scenografia Mariei Miu, light-designul lui Iulian Bălțătescu iar ilustrația muzicală lui Tudor Aaron Istodor.

Scrisă în 1893, piesa a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra, în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul controversat la vremea aceea. Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel şi fiica ei, Vivie. Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton. Va rezista relaţia lor în urma unei lupte date în jurul sexului, dragostei, banilor, carierei şi moralităţii?

Rămâne să aflăm, așadar, luni, 26 februarie, la Sebeș, unde sunt așteptați iubitorii de teatru din municipiu și nu numai. 

Prețul unui bilet este de 10 lei iar acesta poate fi ridicat de la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș. 

Într-o cronică semnată de Pușa Roth, publicată în Revista Teatrală Radio, se spune că „acest spectacol păstrează atmosfera de secol XIX, pentru că, după părerea mea, nu are nevoie de elemente de modernitate, tema fiind una extrem de actuală, mai ales acum, în acest secol, al căutării identităţii multora dintre noi. Claudiu Istodor a tradus cu rafinament un text complicat, cu multe „chichiţe” lingvistice, căci, întotdeauna, un mare scriitor nu lasă la îndemâna oricui metaforele gândirii sale artistice.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19084 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*