Referendumul de la Sebeș NU poate fi validat. Prezența la vot, sub condițiile impuse de lege

Referendumul de la Sebeș, de duminică, 27 mai 2018, nu poate fi validat din cauza prezenței mici la urne. Potrivit cifrelor comunicate de către autorități, până la închiderea secțiilor de vot și-au exprimat opțiunea doar 7383 de alegători, respectiv un procent de 28,17 %

Referendumul local avea ca scop consultarea cetățenilor Municipului Sebeș  cu privire la achiziționarea unui laborator mobil,  în vederea măsurării și monitorizării calității aerului din oraș. Secțiile locale au fost deschise între orele 07.00 și 23.00.

La Sebeș, numărul alegătorilor cu drept de vot este de 26.213 persoane iar numărul secțiilor de vot amplasate pe raza municipiului a fost de 20.

-referendumul era valabil dacă la acesta participau cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

-rezultatul referendumului era valid dacă opțiunile valabil exprimate reprezentau cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente.

Cel mai vârstnic votant a fost o femeie de 97 de ani, bunica viceprimarului din municipiu!

Întrebarea înscrisă pe buletinele de vot a fost următoarea: “Sunteți de acord cu achiziționarea de către Municipiul Sebeș a unui laborator mobil pentru măsurarea și monitorizarea calității aerului din Unitatea Administrativ Teritorială Sebeș și suportarea din bugetul local al Municipiului Sebeș a cheltuielilor privind achiziționarea, funcționarea și utilizarea acestui laborator?”

 

Într-un ultim efort de a scoate lumea la vot, pe străzile din oraș, cu puțin înainte de ora 23.00, a circulat o mașină care transmitea, prin intermediul unei portavoci, mesajul ca oamenii să meargă să își exprime opțiunea

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22884 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*