„Rechinii”, în vizorul polițiștilor din Alba. Ce riscați dacă transportați, în mod repetat, ilegal persoane

La data de 1 februarie 2018, Serviciului Rutier Alba a organizat o acţiune ce a avut ca scop creşterea siguranţei rutiere şi depistarea acelor conducători auto care nu respectă prevederile legale privind  transportului de persoane, efectuând astfel de activităţi fără a deţine  autorizație.

Cu ocazia acţiunii au fost identificaţi 4 conducători auto care desfășurau astfel de activități, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind taximetria. Complementat sancţiunii, poliţiştii au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului.

Alte 4 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, prevăzute de OUG 195/2002.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte faptul că, în cazul constatării, în mod repetat, a unor fapte de transport ilegal de persoane, împotriva conducătorului auto este luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă de la 1.000-5.000 lei, iar ca măsură complementară se dispune suspendarea dreptului de utilizare al autovehiculului, pe o perioadă de 6 luni, fiind reținute, pe loc, plăcuțele și certificatul de înmatriculare.

În conformitate cu articolul 7 alin. 2 din Lg 38/2003- este interzis transportul public, contra cost, de persoane, cu un autoturism, fără a deține pentru acesta autorizație taxi valabilă.

Totodată, poliţiştii atrag atenţia celor care obişnuiesc să circule, în calitate de pasageri, cu astfel de autovehicule, cu privire la riscurile la care se expun şi le recomandă să opteze pentru mijloacele de transport public autorizate.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17471 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*