Reacții în cazul profesoarei din Alba, acuzată că a întreținut relații sexuale cu un elev de 14 ani. Declarații ale conducerii IȘJ și directoarei școlii

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba, prin vocea Monalisei Borza, adjunct al instituției, precum și prin intermediul Ioanei Gabriela Suciu, director al Școlii Gimnaziale “David Prodan” Săliștea, au vorbit despre cazul șocant (știrea inițială AICI) în care o profesoară de 34 de ani este acuzată că ar fi întreținut relații sexuale cu un elev de clasa a VIII-a, în vârstă de 14 ani. Inițial, profesoara a fost reținută pentru 24 de ore iar ulterior a fost plasată sub control judiciar.

“În cursul zilei de luni, 11 februarie 2019, doamna director a Școlii Gimnaziale “David Prodan” Săliștea, a venit la Inspectoratul Școlar și a adus la cunoștință că în mediul online exista poze compromițătoare cu o doamnă profesor din școală. Imediat, am anunțat poliția și organele de cercetare și am dispus realizarea unei comisii de cercetare disciplinară la nivelul unității de învățământ și a Inspectoratului Școlar, în conformitate cu legea Educației și Codul de Etică al personalului didactic din învățământul preuniversitar. De asemenea, am luat decizia ca doamna profesor să nu mai intre la nici o oră de curs începând din acel moment. În cursul zilei de miercuri, dimineața mai precis, la secretariatul Inspectoratului Școlar a fost înregistrată demisia doamnei profesor. Doamna profesoară este titulară a sistemului de învățământ, are o vechime de 10 ani și de 8 ani este titulară a sistemului. Conducerea Inspectoratul Școlar Județean Alba regretă cele întâmplate, regretă că există astfel de persoane cu un comportament deviant în rândul celor care asigură educație elevilor noștri și consideră că prioritatea numărul 1 pentru noi, de acum încolo, este asigurarea suportului psihologic elevului și familiei sale pentru a depăși momentele grele prin care aceștia au trecut”, a precizat Monalisa Borza, inspector general adjunct al IȘJ Alba, pentru televiziunea locală Alba Carolina.

„Eu nu am găsit nici o poză dar am aflat că un elev de-al nostru deține niște poze compromițătoare cu una dintre profesoarele noastre, am informat Inspectoratul Școlar și poliția din Săliștea și împreună am făcut o sesizare la poliția din Alba Iulia. Sesizarea a fost făcută de mine, Inspectoratul fiind total de acord cu această hotârâre a mea.  O profesoară foarte bună, foarte atașată de copii, copiii foarte atașați de ea, nu m-am gândit niciodată, nu mi-am imaginat că s-ar putea întâmpla așa ceva. Ea mai funcționa la încă o școală, nici acolo nu au fost probleme. (…)Noi suntem o școală cu puține clase, fiecare profesor predă la toate clasele (…)Eu nu știu detalii cu privire la întâlnirile lor dar, cu siguranță, nu au avut loc în școală.”, a afirmat, tot pentru televiziunea locală Alba Carolina,  Ionela Gabriela Suciu, directorul Școlii gimnaziale “David Prodan” Săliștea.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22607 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*