Reacție Mircea Hava: „Ține de bătaia de joc (…)Să nu-l invoci pe Țepeș să-l transforme în ascuțitoare.”

În urmă cu câteva zile, un albaiulian a postat, pe o rețea de socializare, textul de mai jos, însoțit de câteva fotografii.

„Mii de mulțumiri mândrilor compatrioți ce știu să trezească sentimente și emoții puternice în inimile copiilor noștri care vor putea citi cu nesaț de aici inainte triumfătoarele mesaje postate pe zidurile încărcate de istoria locurilor. (…)Golanii României își lasă propria amprenta asupra obiectivelor noastre istorice. Un ultim exemplu: graffiti la Poarta a VI a a Cetății din Alba Iulia. Bravo români. Așa întâmpinăm noi primul centenar de la Unire.”

La scurt timp, graffiti-ul a fost șters dar întâmplarea l-a determinat pe primarul din Alba Iulia să reacționeze.

„Ține de bătaia de joc la adresa istoriei. Pentru cei care nu se poticnesc în scrupule, vrem să dovedim că avem și metode de a-i combate pe cei care flatează….mitologia. Iar pentru cei rupți cu totul de morală, vom avea în curând și metode de inculpare. Deocamdată, ideile creatore au fost trimise în uitare, iar zeul a fost lovit de resemnare…pentru că nu mai are. Sunt convins că cel care a comis asta visează să practice ortografia înjurăturilor chiar și pe Colosseumul din Roma. Dincolo de perplexitate, cu toate reținerile semantice, e greu să te abții să nu-ți dorești să se repete istoria. Să nu-l invoci pe Țepeș să-l transforme în ascuțitoare.”, a spus Hava, pe facebook.

În cazul în care va fi identificat, autorul  „operei” va răspunde în fața legii.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17499 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*