Reacție fermă a Primăriei Alba Iulia la adresa consilierilor locali ai PSD. “Luăm în calcul inclusiv demersuri juridice”

Observăm, cu stupoare, că grupul de consilieri locali PSD din Alba Iulia atinge, prin cea mai recentă declarație publică făcută (detalii aici), ultima limită a bunului simț, abolind definitiv noțiuni ca etica și onestitatea. Concluzia simplă este că acești oameni nici măcar nu au ce căuta în aceeasi propoziție cu cuvântul ADEVĂR.

Primăria municipiului Alba Iulia informează locuitorii că nu au fost și nu vor fi NICIODATĂ în pericolul de a nu beneficia de cele mai elemtare servicii privind sănătatea publică, precum dezinsecția și deratizarea. Chiar dacă în prezent procedura de licitatie este în contestație, municipalitatea a încheiat, la data de 25.06.2018, un contract prin atribuire directă cu firma DD Chim-Deva, pentru asigurarea serviciilor de dezinsecție până la data atribuirii Acordului Cadru pentru servicii similare. Cu un minim efort, consilierii PSD ar fi aflat acest lucru, dar și faptul că acest contract nu stă într-un biblioraft, ci produce efecte: după cum se poate observa din documentele atașate, în ultimele două luni s-au efectuat trei treceri, fiecare însumând o suprafață tratată cu substanță activă, de aproximativ 679 000 mp. În paralel s-au realizat și tratamente fito-sanitare de către firma Coral Impex, existând informări din partea instituțiilor competente cu privire la boli specifice vegetației.

Toate aceste acțiuni au fost comunicate Direcției de Sănătate Publică Alba, iar directorul acesteia, domnul Alexandru Sinea, a înaintat Prefecturii Alba adresa prin care se arată  faptul că Primaria Alba Iulia a suplimentat tratamentele de dezinsecție în deplin acord cu recomandările specialiștilor. Mergând mai departe cu documentarea, consilierii ar fi aflat, dacă îi interesa într-adevar ceva mai mult decât să le apară fețele-n ziar, că a patra trecere este programată chiar în aceasta seară, suplimentar graficului agreat prin contract cu societatea DD Chim, tocmai pentru a minimaliza potențialul de răspândire a virusului West Nile. Facem precizarea ca acest tip de dezinsecție va fi aplicat curând și instituțiilor de învățamânt preșcolar.

”Drobul de sare, înțepătura cosmică, atacul iminent al țânțarilor tranformați… Posibil orice, vestea bună e că până la patologie mai sunt câțiva pași. Nu mulți. Vorbesc despre colegii consilieri din PSD: Pesemne Sunt Dislexici, ca prim ministra care-i reprezintă. Să-i ascultăm și să-i înțelegem. Că ”la orice om îi e frică” de țânțari armăsari. Au auzit, printre moțăieli, ceva la televizor, legat de West Nile și au tradus, adaptat și atacat local cu „n-ai!”. N-ai contract, n-ai luat măsuri, n-ai grijă de oameni… artificii care să le mascheze ineficiența totală. Tratamentul ar trebui început, pentru maximă eficiență, chiar de la sediul PSD Alba. Poate Se Drenează conducta cu incompetență crasă și îi si absoarbe. Din inerție, nu din ordin de sus.” declară Voicu Paul, viceprimar.

”Putem confirma faptul că societatea noastră a respectat graficul de tratamente, ne-am asumat acest lucru și prin adresa înaintată DSP Alba. Am răspuns fără ezitare apelului de a suplimenta dezinsecția în conformitate cu noua situație apărută. Toate aceste pot fi susținute și probate prin poze si filmari martor, executate de cei în măsură să supravegheze implementarea contractului în vigoare” a precizat Sebastian Varvaroi, reprezentant DD Chim SRL. Primăria ia în calcul inclusiv demersuri juridice pentru pedepsirea celor care au răspândit iresponsabil și viral informații de natură să stârnească panica în rândul locuitorilor. Pe viitor,  recomandăm consilierilor PSD să isi ia informația direct de la sursă care, întâmplător, coincide cu locul lor de muncă, nu direct de pe filiera apocaliptică a partidului.

Documente oficiale: adresa ddchim dsp, adresa dsp, contract dezinsectie, tratament 1 bis, tratament 1, tratament 2, tratament 3

Primăria municipiului Alba Iulia

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21549 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*