Reabilitare structurală şi reparaţii capitale la Colegiul Naţional „Bethlen Gábor” din Aiud

colegiul bethlen gaborMunicipiul Aiud a finalizat, la data de 30 iunie 2016, implementarea proiectului Reabilitarea structurală şi reparaţii capitale la Colegiul Naţional „Bethlen Gábor” –AB-II-M-A-00171- din Aiud, Jud. Alba”,  finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 3 – Îmbunătăţirea Infrastructurii Sociale, Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Valoarea totală a proiectului este de 17.913.671,18 lei, din care 12.313.332,00 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Programul Operațional Regional este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Proiectul a urmărit îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi asigurarea unui proces educaţional la standarde europene prin modernizarea Colegiului Naţional „Bethlen Gábor” din Aiud, unitate de învăţământ cu predare în limba maghiară şi unul dintre cele mai reprezentative colegii din Transilvania, în care învaţă un număr de 642 elevi.

Lucrările au constat în refacerea instalaţiei electrice, termice, de gaze naturale şi de apă – canal, lucrări de arhitectură, finisaje interioare şi exterioare, amenajare curte interioară, respectiv dotarea a 23 săli de clasă cu echipamente IT şi alte 10 săli de clasă şi laboratoare cu echipamente moderne.

                                                           

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21826 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*