Razie printre taximetriștii din județul Alba. Unul a fost prins beat în trafic, doi au depășit viteza legală iar alții aveau defecţiuni la mașini

taxiPoliţiştii din Alba au verificat 74 de taximetrişti, cu privire la modul în care respectă normele legale specifice acestei categorii de transportatori. 23 au fost amendaţi. 

La data de 27 iunie 2017,  poliţiştii rutieri din judeţul Alba, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român, au desfăşurat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop verificare modului în care este respectată legislaţia rutieră şi cea specifică transportului de persoane, în regim taxi precum şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor folosite.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost controlate 74 de taximetre, iar, pentru nereguli constatate, faţă de 23 de taximetrişti a fost luată măsura sancţionării contravenţionale. Dintre amenzi, 22 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice şi una la Legea 38 din 2003 privind taximetria.

Poliţiştii au depistat un conducător de taxi sub influenţa băuturilor alcoolice, doi care au depășit limita legală de viteză şi doi care au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice.

Au fost reţinute un certificat de înmatriculare şi un permis de conducere, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 7.975 lei.

Exemplu:

În jurul orelor 15,50, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat pe un taximetrist, în vârstă de 58 de ani, din Alba Iulia, în timp ce circula pe DJ 107 H, pe raza localităţii Galda de Jos, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat, pentru o perioadă de 90 de zile.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19085 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*