Razie în cartierul „Lumea Nouă” din Alba Iulia. Descindere cu aproape 150 de mascați, polițiști de la alte structuri și jandarmi. Amenzi de 39.250 de lei

2 razie alba iuliaPoliţia Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul jandarmilor şi al Poliţiei Locale   a desfășurat o acţiune cu efective mărite, în zona industrială a municipiului Alba Iulia, pentru menținerea climatului de siguranță civică, prevenirea şi combaterea infracțiunilor şi  contravențiilor şi creşterea siguranţei rutiere. Au fost verificate peste 130 de imobile, au fost identificate 8 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni şi au fost aplicate 124 de amenzi în valoare de 39.250 lei.

 Azi, 2 marie 2017, Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat o acţiune cu efective mărite în zona industrială a municipiului, respectiv în cartierul „Lumea Nouă”.

3 razie alba iuliaLa acţiune, alături de poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureş precum şi poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia.

 

În total, la acţiune au luat parte 148 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali care au fost sprijiniţi, în unele dintre activităţile de control, de către lucrători ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Alba şi de lucrători ai Apa CTTA Alba Iulia.

4 razie alba iuliaCu ocazia acţiunii au fost făcute verificări la 134 de imobile şi au fost legitimate  490 de persoane, urmărindu-se aspectele legate de legalitatea construcţiilor, racordării acestora la reţelele de utilităţi publice dar şi verificare a modului în care sunt respectate prevederile OG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate. S-a urmărit, de asemenea, creşterea siguranţei rutiere, fiind verificate 120 de autovehicule.

 

5 razie alba iuliaA fost constatată, în flagrant delict, o faptă de furt de energie electrică, iar poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au identificat 8 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni de furt, distrugere, înşelăciune, lovire, ultraj contra bunelor moravuri şi abuz de încredere.

Totodată, au fost constatate 124 de abateri de natură contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 39.250 lei.

 

6 razie alba iuliaDintre sancţiunile contravenţionale aplicate, 86 au fost au fost la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 6 la Legea 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 18 la Legea 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, 11 la OG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate, iar restul la alte acte normative.

 

7 razie alba iulia

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25900 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*