Radu Roncea: ”Sa vorbim despre Romania!”

Romania are azi vocatia schimbarii reale, in schimb aceasta vocatie este caricaturizata de catre mass-media. In numele ratiunii, mass-media instaureaza noi stereotipuri si tabuuri, impotriva carora nimeni nu are dreptul sau puterea sa se ridice, sacralizand o anumita tendinta politica. Tendinta evidenta este recrearea partidului unic. In ultimile luni acest lucru este mai mult decat evident. USL-ul a reusit sa reuneasca 5 partide politice( psd+pnl+pc+unpr+png+pnt-cd) iar ARD 4 partide politice(pdl+pnt-cd+AC+pnr), urmand ca dupa 9 decembrie toti cei noua vectori politici sa se uneasca! Este de notorietate faptul ca senatorul Dobra, fost PDL participa din partea USL, sau ca deputatul Potor fost PDL, joaca acum tot la USL…ceea ce evidentiaza ca toti o ARD impreuna. Dupa 9 DECEMBRIE 2012, vom avea probabil o noua alianta, un nou partid aproape unic, USLA-RD, in totala contradictie cu PPDD. In luna ce ne-a mai ramas pana la votare, opinia publica va fi manipulata de catre mass-media platita pentru a starni curente de opinie. Oricine isi va permite sa vorbeasca sau sa se poarte altfel decat este conditionat sa o faca, risca sa fie exclus din societate.

Televiziunile transforma zilnic toleranta, prin asa zisii mediatori, in mijloc de lupta contra libertatii personale. Candidatii USL-ului cat si cei ai ARD-ului sunt aceeasi pe care-i stim de ani de zile, sunt aceeasi care ne-au taiat pensiile, salariile si locurile de munca. Sunt aceeasi care ne-au vandut zacamintele pe 2 bani si ne-au trimis la cules de capsuni. Sunt aceeasi care ne-au taiat padurile si ne-au inchis minele, fabricile si perspectivele. Sunt aceeasi care conduc Romania prin rotatie de 23 de ani. Cu toate acestea opinia publica ii accepta si nu-i renega. Oare de ce? E simplu: Demonolatria ( iubirea de demoni), este starnita de ”facatorii” de curente de opinie, de asa zisii mederatori ai televiziunilor, prin insinuari si confuzii voite, substituind notiunea vaga de opinie publica unui concept concret, cel de ELECTORAT, si pe acesta la randu-i cu vointa nationala. Opinia publica in acest context are fluctuatii imprevizibile, deoarece existenta ei nu e reala. Rezultatul numararii voturilor, ramane singura realitate incontestabila, realitate care confirma sau nu daca ”facatorii” de curente de opinie au avut sau nu o inteligenta mai mare ca cea a POPORULUI Roman, daca au reusit sau nu sa ”caricaturizeze” vointa nationala.

Televiziunile din Romania au un statut politic iresponsabil, reusind sa intre din ce in ce mai mult in sufletul populatiei, populatie pe care o manipuleaza josnic. Televiziunile acrediteaza ideea ca modul in care ele reflecta ‘opinia publica’, reprezinta mai corect vointa populara decat o reprezinta parlamentul. Aceasta rivalitate evidenta intre mass-media si parlament, pe fondul reprezentarii vointei nationale, este destabilizatoare. Aceasta situatie desfinteaza democratia in mod public inlocuind-o cu mahalagism si demagogie. Intelectualitatea, oamenii de geniu din POPOR, sunt singurii ce mai pot interveni impotriva acestui cancer televizat si daca nu o vor face, sunt singurii responsabili ai disparitiei noastre ca POPOR! Cei ce au puterea de a intelege cele scrise vor avea cu siguranta si puterea de a desconspira conspiratia, de a-i trezii pe romani la viata, la adevar. Spectacolul de circ e aceelasi de 23 de ani. De 23 de ani cei trimisi in parlament reprezinta acolo interesele omului de afaceri sau oamenilor de afaceri ce l-au sustinut in campanie. Cei ce l-au votat sa ajunga acolo nu mai au nici o valoare, deoarece ei au facut-o inconstient ca urmare a manipularii, a asistarii  inconstiente sub hipnoza, la circul politic. Intelectuali, scoateti-va prietenii, vecinii, neamurile din hipnoza! Treziti Romania! Deturnarea mandatului electoral in favoarea unor terti trebuie sa aibe un motiv, ori acest motiv la PPDD nu exista, PPDD nu are nevoie de sponsor-tert  pentru a da cadouri electorale deoarece PPDD nu face cadouri electorale si e cunoscut faptul ca nici in alegerile locale nu a facut cadouri. De ce? Pentru ca autoritatea deputatului sau senatorului PPDD sa nu poata fi folosita ulterior pentru a influenta deciziile guvernului sau ale adunarii legislative in favoarea sponsorilor!

Romania trebuie sa se gandeasca foarte serios urmatoarele zile la institutiile sale politice!  Romania a fost un stat democratic! Romania a introdus, spre pilda, sistemul de asigurari sociale si a acordat sufragiul femeilor inainte de Franta…si azi suntem condusi de un singur partid al carui nume devine evident de la o zi la alta: USL-ARD = fostul FSN. Scaparea e una singura, o optiune politica. Poporul  are acum ca niciodata,  sansa sa asigure cadrul in care societatea sa functioneze pe baza pluralismului politic. Poporul poate sa inteleaga acum mai bine ca niciodata uitandu-se spre USL, ca socialismul reprezinta forma frustata a liberalismului.  Socialistii isi doresc sa moara capra vecinului, pe care il invidiaza ca poseda o capra…capitalistii liberali vor ca vecinii sa aibe cat mai putine capre pentru a putea controla pretul caprelor. Existenta intelegerii intre cei doi ( PSD-PNL) se datoreaza tocmai faptului ca ambi sunt adeptii materialismului. Jocul celor de la PSD si PNL din ultimii 23 de ani este acum vizibil. Comunistii nationalizeaza, liberalii privatizeaza. Intelegerea celor doi are urmatorul rationament:” Nationalizam pierderile, ca sa nu le suferim noi, si sa privatizam apoi beneficiile, ca-i pacat sa ramana poporului…” Aceasta scamatorie se face, culmea, pastrand conducerea intreprinderilor, motivand nevoia specialistilor. Aceasta alianta, USL, exista de 23 de ani iar pentru a da impresia de pluralism politic tot ei au creat ARD-ul. De 23 de ani, romanii, saracii, s-au leganat cu iluzii, gasind ca este mult mai comod sa se aghete de o speranta ipotetica. Surpriza anului 2012 o constituie tocmai aparitia unei sperante reale, PPDD,  ce vine a substitui speranta ipotetica. Vor reusi sau nu romanii sa se concentreze asupra unor eforturi, bazate pe vointa propie si autodisciplina, pentru a urmari obiectivul propus…? Asta vom vedea pe 9 decembrie!

Doctrina ”prin noi insine” e refuzata de clasa politica din ultimii 23 de ani, pentru ca politicienii ce i-am avut nu sant in stare decat sa astepte bani cu dobanzi foarte mari de la FMI. Tragic este ca si populatia a respins aceasta doctrina ”prin noi insine” in ultimii 23 de ani, caci si populatia asteapta sa primeasca ceva, nu are importanta de unde si cat,  acest lucru fiind ”vazut bine” si in campania alegerilor locale din vara. Toata lumea asteapta sa fie ajutata de cineva…Brucan stia ceva, o stia din practica, tocmai de aceea a fost desemnat de dusmanii tarii sa adoarma mentalul acestui POPOR. Solutia iesirii din acest marasm politic ramane totusi ”prin noi insine”. POPORUL  e singurul decident, daca vom pornii de la ideea ca trebuie sa razbim prin eforturi propii deci ”prin noi insine” ne vom dezrobii! Daca vom gandii altfel, vom ramane un stat asistat in continuare si vom risca sa devenim un stat supus altor interese. Ca sa nu mai spun ca vom fi si dispretuiti! Lucrurile incep sa se lamureasca asa ca nu-mi ramane decat sa cer celor ce inca mai cred in Romania sa se ”concentreze”, sa ma ”contacteze” si sa-mi ofere ”adeziunea”. Vom avea o toamna lunga iar pe 9 decembrie vom numara ”bobocii”!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23584 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*