Radu Călin, consilier județean PSD: „Drumul Județean care leagă satele Gârbova de Jos-Gârbovița-Gârbova de Sus ar putea fi asfaltat?”

radu calinÎn cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Județean Alba am aprobat starea de viabilitate a drumurilor județene (DJ), administrate de Consiliul Județean. Din cele 62 de drumuri, 6 mi-au stârnit “curiozitatea”. Cunoscându-le, am întrebat de ce starea unora, date în folosință de circa 1-2 ani, este atât de precară dar atât de bună…pe hârtie.

Am primit răspunsurile din partea domnului Președinte al CJ și a compartimentului care s-a ocupat de această problemă. Am întrebat ce se întâmplă cu DJ103 E care leagă DN1 de Gârbova de Jos-Gârbovița și Gârbova de Sus, drum care este „praf și țăndări” , chiar dacă pe hârtie nu pare chiar așa. Am primit răspuns că în 2017 se va face studiul de fezabilitate, urmând ca în 2018 să se aloce bani pentru modernizare/asfaltare. După ședință, i-am spus domnului Președinte al C.J. că domnul Liviu Rusu, primar la Aiud, în trecut, a avut, în acea perioadă, o Hotărâre de Consiliu Local (H 95 din 2004), prin care s-a aprobat și făcut un studiu de fezabilitate, studiu care ar trebui să fie la Compartimentul Tehnic din cadrul Primariei Aiud, eventual doar să actualizăm acel studio, să câștigăm timp și să economisim bani la buget. Lucru despre care Președintele CJ a spus că ar fi foarte bine.

Sper ca locuitorii acelor trei sate să fie conectați la DN1 în aproximativ 1 an, deoarece navetiștii își strică mașinile personale, făcând naveta pe drumul existent, mijloacele de transport în comun întâmpină probleme iar tinerii care vor să își viziteze, în zonă, bunicii ori părinții sunt nemulțumiți de situație. la fel, tinerii ar trebui sa vina mai des sa-si viziteze parintii si bunici. În plus, zona este mai greu accesibilă turiștilor iar remedierea situației ar scurta drumul către Sloboda și comuna Râmeț etc.

Radu Călin, consilier județean PSD

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17502 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*