Punctul de vedere al primarului Dorin Nistor în contextul medierii dintre Liceul German și Liceul Tehnologic din Sebeș

În fața părinților și a comunității care așteaptă din partea mea, ca reprezentant al Municipiului Sebeș, mediere și o soluție echitabilă, pe tema lansată în spațiul public privind existența unui conflict între Liceul Tehnologic și Liceul German din Sebeș, consider oportun să transmit un punct de vedere.

Mă bucur ca în urma medierii pe care am gestionat-o, ultima soluție pe care am recomandat-o a fost agreată. Am avut întâlniri la sediul școlii, am condus o ședință de mediere la sediul primăriei, la care au fost prezenți reprezentanți ai celor două școli, ai consiliului de administrație al Liceului German, viceprimarul Adrian Bogdan, precum și consilieri locali. S-a ales relocarea cancelariei. În plus, se vor efectua câteva intervenții de amenajare, iar în cursul săptămânii viitoare, lucrurile vor intra în normalitate, pentru elevi și pentru profesori.

Nu pot să nu remarc faptul că până în luna septembrie, Liceul German, prin managementul său, nu a prezentat nicio intenție privind modificări organizatorice și nici nu au existat precizări cu privire la mutarea clasei a V-a din Petrești, la Sebeș. Începutul de an școlar a adus cu sine lipsa spațiului pentru desfășurarea activităților didactice.

Aș vrea să clarific un aspect important privind rolul primarului în acest context: primarul nu are atributul de a înființa sau desființa clase, școli. Rolul primarului este de a pune în practică hotărârile consiliului local și de a se asigura de finanțarea bugetului aprobat pentru educație. Constat, cu tristețe, că unele conflicte fals create și întreținute prin grija atenta a unor reprezentanții ai mass-mediei, se țes și se amplifică fără a ține cont de interesul primordial al elevilor care învață la două instituții de învățământ din Municipiul Sebeș: Liceul German și Liceul Tehnologic. Nedrepte orgoliile și ambițiile. Nedreaptă și lecția pe care unii dascăli o predau, prin care respectul pentru drepturile celuilalt este o noțiune relativă.

Aș vrea să asigur părinții elevilor care învață la cele două școli că prioritatea mea rămân copiii, că ei trebuie să beneficieze de un act educațional de calitate și de condiții care să respecte normativele legale, iar acesta trebuie să fie un obiectiv comun al administrației publice și al dascălilor, care au această misiune asumată.

Refuz orice fel de culoare politică dată acestei situații, orice asociere cu școala și cu profesia de dascăl, pe care o respect. Copiii din cele două școli sunt egali, regulile jocului trebuie să fie echitabile, toți copiii sunt ai Sebeșului și sunt prioritatea noastră.

Vă mulțumesc pentru parcurgerea acestor rânduri.

         Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22949 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*