Punct final în scandalul gunoaielor din Alba. Florin Roman: „Deșeurile menajere merg încă zece zile la Cristian, apoi la Războieni”

cj alba 01Joi, 29 octombrie, la scurt timp după mitingul de protest organizat de PSD, prin care s-a dorit tragerea unui semnal de alarmă în privința crizei gunoaielor și despre care puteți citi mai multe AICI, a avut loc ședința Consiliului Județean Alba. În cadrul ședinței s-a anunţat soluţia identificată pentru rezolvarea „crizei deşeurilor” din judeţul nostru.

Potrivit vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman, deșeurile din județ vor mai putea fi depozitate încă zece zile la groapa de gunoi de la Cristian, timp în care se va pune în funcțiune o rampă temporară la Războieni. Aceasta va funcționa timp de un an, până ce groapa ecologică de la Galda de Jos va fi finalizată.

Citește și Foto-video: Criza gunoaielor a scos în stradă, la Alba Iulia, circa 200 de oameni. Protestul a fost organizat de Partidul Social Democrat

„Există o firmă din Războieni care deține o rampă de gunoi. La ora actuală, sunt îndeplinite condițiile potrivit celor declarate de Garda de Mediu și APM, pentru a funcționa, timp de un an, temporar, ca loc de depozitare, sortare, compactare, exact cum s-a întâmplat la Cluj și la Hunedoara”, a spus vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman. „Punct final în scandalul gunoaielor iscat de politicieni: prin derogare gunoaiele menajere din județul Alba merg la rampa de la Cristian încă 10 zile, iar apoi toate deșeurile sunt preluate la Războieni pe platforma unei firme private pentru un an! Soluții administrative la circ politic!”, a mai precizat Roman pe contul său de facebook.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21520 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*