PSD Alba:Invităm USR să cunoască mai bine programul prin care s-au finanțat sute de proiecte de investiții din Alba

Pe cei de la USR îi regăsim precum i-am cunoscut: agresivi, dar fără să-și fundamenteze și argumenteze acuzațiile. Sperăm că se vor maturiza, cu timpul, din punct de vedere politic și înainte să arunce cu vorba vor face o analiză temeinică pentru că uneori ceea ce spui se poate întoarce împotriva ta.

Primarii, mai ales cei din mediul rural, care întâmpină îndeobște mai multe probleme financiare, sunt cei care cunosc cel mai bine beneficiile Programului Național de Dezvoltare Locală și cât de mult ajută acesta infrastructura locală, cu principiul său conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Întrucât USR nu au primari – până au timp să ia la pas județul – nu ne rămâne decât să îi invităm să cunoască mai bine PNDL-ul prin accesarea site-ului guvernare.psd.ro (link – https://www.guvernarepsd.ro/investitii/?judet_cod=alba) unde regăsesc investițiile pe care Guvernul PSD le realizează. Vor vedea că, prin PNDL 1 și PNDL 2, s-au implementat sute de proiecte de investiții, o parte așteptate de către oameni de zeci de ani.

Reamintim că județului Alba, din 2016 și până în prezent, i-a fost alocată suma record de peste 240 de milioane de euro de la Guvernul României. O parte sunt finalizate, iar celelalte sunt în faza de derulare sau în etapa de contractare. Vorbim inclusiv de investiții unice în județ, precum construirea primei creșe în mediul rural, la Galda de Jos, sau de proiecte așteptate de zeci de ani – construirea podului de la Căpud peste râul Mureș, unde oamenii treceau apa cu brudina.

Un scurt rezumat

Asfaltăm și reabilităm – 210 drumuri comunale

Guvernul României a alocat finanțare pentru construirea a trei grădinițe în Ciugud, Valea Lungă și Unirea, iar la Galda de Jos se ridică o creșă. De asemenea, cu bani de la Guvern, se reabilitează și se modernizează 18 creșe și grădinițe din județ, iar în cazul altor trei astfel de unități de învățământ investițiile sunt în contractare. De asemenea, cu sprijinul PSD, până în prezent s-au modernizat 6 școli, 22 sunt în proces de reabilitare, iar 11 în contractare.

Modernizăm sistemele de iluminat

Cu bani de la Guvernul României se modernizează sistemul de iluminat public din 11 comune ale județului Alba: Almașu Mare, Bucium, Ciuruleasa, Cricău, Doștat, Livezile, Noșlac, Ohaba, Pianu, Roșia Montană și Sâncel.

Construim, extindem și dotăm dispensare comunale

Cu sprijinul Guvernului României se construiesc, modernizează, extind sau dotează 7 dispensare în comunele județului nostru. La Arieșeni, dispensarul se extinde și se reabilitează, iar la Cergău, Bucerdea Grânoasă, Scărișoara și Ocoliș se construiesc dispensare noi. La Daia Română, dispensarul se reabilitează, iar la Lunca Mureșului unitatea medicală se modernizează și se dotează cu echipamente medicale.

Alocăm fonduri pentru 23 de case de cultură și cămine culturale

Astfel de investiții sunt la Arieșeni, Berghin, Daia Română, Doștat, Lupșa, Mirăslău, Pianu sau Zlatna.

Investim în poduri din 10 localități

La Aiud, Blaj, Teiuș, Albac, Blandiana, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Ocoliș, Scărișoara și Vadu Moților.

Construim, extindem și modernizăm – 63 de sisteme de canalizare, alimentare cu apă și stații de epurare

Între localitățile beneficiare se numără: Aiud, Zlatna, Berghin, Bucerdea Grânoasă, Bucium sau Jidvei.

Practic, prin PNDL s-au alocat bani tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Alba, indiferent de coloratura politică.  Reamintim câteva exemple: Valea Lungă – peste 22,7 milioane de lei (aproape 5 mil. de euro), Roșia Montană – peste 22,3 milioane de lei, Jidvei – peste 23,5 milioane de lei, Horea – peste 22,5 milioane de lei, Daia Română – peste 25 milioane de lei, Ciugud – peste 26 milioane de lei.

Birou de presă PSD ALBA

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29599 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*