PSD Alba: Ştampilele de control din judeţul Alba au fost GREȘITE şi inscripţionate cu numărul de circumscripţie al altor judeţe

Mircea Trifu

stampila-gresita-alba-psdCu mai puţin de 12 ore înainte de începerea alegerilor parlamentare, aflăm cu indignare că procesul electoral din judeţul Alba riscă să fie grav afectat din cauza unei erori de nepermis. Tehnocraţii din Guvern şi reprezentanţii lor la nivel judeţean, care organizează alegerile parlamentare din acest an, au gafat din nou. Ştampilele de control din secţiile de votare din întreg judeţul Alba sunt realizate GREŞIT. Astfel toate ştampilele de control care ar trebui să cuprindă numărul 1 alocat circumscripţiei electorale care formează judeţul Alba cuprind numere ale altor judeţe, mai exact sunt numerotate de la 1 la 78.

Această greşeală materială este inacceptabilă şi poate afecta din start procesul electoral, astfel încât sesizăm Biroul Electoral Judeţean Alba, Biroul Electoral Central dar şi Instituţia Prefectului Alba pentru a lua toate măsurile necesare ca ştampilele de control să fie înlocuite.

PSD Alba solicită tuturor autorităţilor implicate în procesul electoral să asigure, duminică, o corectă desfăşurare a alegerilor parlamentare astfel încât votul cetăţenilor din judeţul Alba să nu fie viciat în nici un fel. Insistăm ca autorităţile care au atribuţiuni în domeniul tehnic să ia toate măsurile pentru ca ştampilele de control să fie înlocuite astfel încât să nu existe motive ce ar putea duce la contestarea scrutinului electoral şi anularea votului oamenilor din Alba.

PSD Alba asigură totodată cetăţenii judeţului că va încerca prin reprezentanţii săi în secţiile de votare să se asigure că procesul electoral va fi corect şi că toate prevederile legale vor fi respectate. Îndemnăm orice alegător care constată o încălcare a legii electorale sau o tentativă de fraudă să sune la 112. Votul oricărui român este garantat prin Constituţie astfel încât, în acelaşi timp, trebuie GARANTATĂ şi ASIGURATĂ exercitarea votului în mod corect şi legal !Pentru completarea informaţiilor vă anexăm şi Hotărârea AEP privind aprobarea modelelor ştampilelor electorale care vor fi folosite la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor:

http://parlamentare2016.bec.ro/wp-content/uploads/2016/09/HAEP-29-2016.pdf

Departamentul de Comunicare al PSD Alba

 

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22554 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*