PSD Alba: Noul Cod Fiscal, benefic pentru populaţie şi mediul de afaceri

cod fiscalUna dintre cele mai importante prevederi ale noului Cod fiscal adoptat de Senat vizează reducerea TVA la 9% la alimente. Textul adoptat precizează că TVA redusă se aplică alimentelor destinate consumului uman şi animal. Senatul a decis, printr-un amendament, că taxa pe valoarea adăugată redusă la 9% se va aplica şi serviciilor de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice.

Măsura de simplificare a fiscalităţii vine după ce mediul economic şi social a resimţit actualul Cod Fiscal ca fiind dificil de aplicat. Noul cod conferă predictibilitate şi claritate în aplicarea prevederilor sale, dar şi transparenţă în prezentarea principiilor fiscale, corelarea prevederilor între Codul fiscal, Codul de procedură fiscală şi legislaţia conexă, creşterea eficienţei de administrare a taxelor, contribuţiilor sociale şi impozitelor prevăzute.

PSD Alba consideră că modificările aduse Codului Fiscal contribuie la reducerea evaziunii fiscale, la creşterea consumului şi stimularea creşterii economice. Noul Cod Fiscal este unul dintre cele mai importante proiecte pentru viitorul României, pentru că promovează măsuri de relaxare fiscală cu efecte benefice atât pentru populaţie, cât şi pentru mediul de afaceri.

Guvernul Ponta nu are în vedere tăieri de salarii şi pensii, şi nici creşterea TVA. Dimpotrivă, de noile prevederi vom beneficia cu toţii, atât de reducerea TVA la 9% pentru produsele agro-alimentare, din luna iunie a acestui an, cât şi de scăderea TVA la 24% la 20% la toate produsele, de la începutul anului 2016.

Biroul de presă al PSD Alba

Despre Redacția ProAlba 30196 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*