PSD Alba: În lipsa unui program economic clar, poate era mai bine dacă Predoiu şi echipa PDL-PNL încercau un dans!

sigla psdAnunţaţi cu surle şi trâmbiţe, liberalii Teodor Atanasiu şi Cătălin Predoiu au venit la Ballroom de la Alba Mall să vorbească discuţii sau, poate, ca să nu stea împrăştiaţi. După ce au refăcut Alianţa DA, acum vor să dea lecţii PSD şi să-i amăgească pe români. Ce pot să le spună oamenilor? Că nu i-au umilit pe profesori, pe medicii, pe pensionarii şi multe alte categorii sociale? Că singura măsură de relansare a economiei a fost tăierea pensiilor şi a salariilor?

Să nu uităm că în timpul Guvernului Băsescu-Boc-Udrea, Cupru Min Abrud era adusă la sapă de lemn, pentru ca apoi băieţii deştepţi să pună mâna pe companie, printr-o aşa-zisă privatizare! Tot din dorinţa de relansare, dar nu a economiei româneşti, ci a afacerilor clientelei politice, când Varujan Vosganian era ministru al Economiei, se urmărea privatizarea celor două uzine de la Cugir, care apoi aveau toate şansele să fie… vândute la fier vechi.

Acestea sunt doar câteva din isprăvile fostei guvernări, care acum vine să dea lecţii PSD-ului. Dascălii nu au uitat că atunci când PDL conducea ţara le-au fost tăiate  salariile, s-a redus personalul didactic şi s-au închis şcoli! În timpul guvernării PSD, profesorii care sunt membri ai comisiilor de examene naţionale nu muncesc pe gratis, aşa cum se întâmpla pe vremea PDL-ului! De asemenea, cei care fac parte din comisia judeţeană de examene primesc bani în plus, în timp ce atunci când PDL conducea ţara această muncă era prestată gratuit.

Tot în timpul guvernării Ponta, tinerii care obţin nota 10 la bacalaureat primesc câte un premiu în valoare de 3.000 de lei şi nici vorbă de aşa ceva în vremea fostei guvernări pedeliste! De altfel, profsorii pensionari au fost sărbătoriţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean atât în 2013, cât şi în 2014, le reamintim celor care stau prost cu statistica… Şi în acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean îi va sărbători de Ziua educaţiei şi nu va face din acest eveniment o campanie electorală! Acum, PDL şi PNL cheamă dascălii să depene amintiri! Oare să fie vorba despre cele de pe vremea tăierilor de salarii!? Sau din timpul creşterii TVA!? Ori poate despre cele din perioada când s-au închis şcoli!?Ce program pot să aibă PNL şi PDL decât o continuare a tăierilor, pentru că asta ştiu să facă cel mai bine! Ei nu-şi doresc creştere economică!

PSD Alba sustine că acesti asa zis lideri PDL-PNL vor doar să completeze bugetele personale ale lui Videanu, Predoiu, Gorghiu, Berceanu, Udrea, Blaga, dar şi ale peneliştilor locali, pentru a face noi investiţii în vilele de lux din străinătate. Şi le spun românilor că ei sunt în centrul atenţiei lor! Cine-i mai crede? Românii nu au uitat umilinţele prin care au trecut, ei au nevoie de stabilitate politică şi guvernamentală, nu de vorbe fără acoperire, aruncate la întâmplare. România are nevoie de creştere economică, iar românii s-au saturat de umilinţele portocaliilor!

După ce s-a refăcut Alianţa DA, cea din perioada 2003 –2007, perioadă în care românii au fost batjocoriţi prin măsurile lor economice şi sociale, vine acum Predoiu, autointitulat premier din umbră şi ne spune poveşti de guvernare. Că această creştere economică ar fi de fapt criză, că reducerea TVA nu a fost o măsură bună şi nici vorbă de relaxare fiscală! El ştie cel mai bine să spună poveşti de adormit… oameni de afaceri! E şi jurist, şi economist şi om de afaceri! Toate la un loc, dar şi clarvăzător! Ne spune că anul 2016 va fi unul dificil, ştie el, de la partenerii europeni! Poate era mai bine dacă încerca un dans, poate ştia paşii, că la economie e mereu în urma ritmului…

Biroul de Presă al PSD Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21997 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*