Proprietarul de la Gavroche a depus plângeri pe numele unui procuror și a doi agenți de poliție din Alba Iulia. Cazul a ajuns și în presa centrală

alin ignatÎn urmă cu câteva zile, Alin Ignat, consilier local și proprietar al restaurantului Gavroche din Alba Iulia, posta pe facebook un text în care incrimina comportamentul unui procuror din Alba Iulia căruia îi interzisese accesul în localul pe care îl deține și despre care spune că a avut un comportament abuziv. De asemenea, proprietarul Gavroche s-a arătat nemulțumit de felul în care doi agenți de poliție ar fi acționat în clipa în care ar fi fost chemați la restaurant, în urma discuțiilor avute de procuror cu personalul restaurantului. Postarea lui Alin Ignat, de pe facebook, pe care o puteți citi AICI, a strâns peste 600 de distribuiri și peste 1400 de like-uri. De asemenea, cazul a ajuns și în presa națională, fiind mediatizat pe site-uri cum ar fi luju.ro sau stiripesurse.ro

Alin Ignat a declarat, pentru www.proalba.ro, că a depus, în data de 8 august, plângeri împotriva procurorului din Alba Iulia, precum și a celor doi agenți de poliție, după cum urmează:

Plângere disciplinară la procurorul ierarhic superior și la Consiliul Superior al Magistraturii, pe numele procurorului Muntean, pentru faptele care afectează grav prestigiul justiției și al profesiei de magistrat. 

Plângere disciplinară la Poliția Municipiului Alba Iulia, pe numele celor doi agenți de poliție, pentru abuz in serviciu.

 Plângeri penale pentru procuror și cei doi agenți, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru abuz in serviciu în cazul agenților și abuz de putere și amenințare pentru procuror.

Imediat după ce acest caz a fost adus în atenția publică, reprezentanții IPJ Alba au declarat, pentru www.proalba.ro, că „se fac verificări cu privire la modul de intervenție al celor doi agenți. De asemenea, în privința sancțiunii aplicate, persoana amendată are posibilitatea să conteste această măsură în instanță.”

La rândul lor, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au declarat, tot pentru www.proalba.ro, că nu doresc să facă vreun comentariu pe marginea acestui incident dar că orice persoană care se simte lezată are dreptul legal de a apela la instituțiile statului pentru a i se face dreptate.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19272 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*