Proiectul Executivului privitor la Roşia Montană a fost RESPINS

rosia montanaProiectul Roşia Montană transmis de guvern în Parlament a primit raport de respingere din partea comisiei speciale, în acest sens votând 17 parlamentari, în vreme ce doi s-au abţinut.În raportul final, comisia atrage atenţia asupra faptelor presupus ilegale, anunţând astfel că autorităţile competente, respectiv DNA şi Parchetul,  vor fi sesizate pentru a investiga, potrivit gandul.info . Potrivit aceleași surse, pe parcursul lucrărilor membrii PSD şi cei PNL au avut poziţii diferite, neajungând, până acum, la o înţelegere. Următorul pas, potrivit raportului proiectului de lege, este crearea unei legi generale privind exploatările de acest tip. Comisia atrage atenţia asupra unor posibile încălcări ale legislaţiei în vigoare pe parcursul derulării proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană. De aceea, Comisia va înainta prezentul raport autorităţilor competente cu scopul asigurării legalităţii integrale a proiectului Roşia Montană şi investigării, acolo unde este cazul, a faptelor presupus ilegale”, se arată în raportul final.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21811 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

5 Comments

  1. Incredibil!Avem nevoie de Proiectul Rosia Montana! Nu e posibil ca dupa atat timp sa respingi un proiect care aduce doar beneficii tarii noastre si cetatenilor! Vrem locuri de munca! Vrem un viitor mai bun!

  2. Pentru oamenii care locuiesc în zone monoindustriale, mineritul reprezintă, în continuare, una din principalele surse de venit, motiv pentru care statul nu trebuie să se joace cu vieţile acestora.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*