Proiectul „Cetățenie și educație prin media în context european” a ajuns la final. S-a încheiat cu un ultim workshop la Alba Iulia

educatie si mijloacele media 1În data de 8 iulie 2015, în spațiul istoric al Cetății Alba Carolina a avut loc ultimul workshop cu elevii care au participat la proiectul „Cetățenie și educație prin media în context european”. Alături de echipele unităților de învățământ partenere – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia și Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia – au fost prezenți profesori îndrumători, părinți, reprezentanți ai Consiliului județean Alba.

Întâlnirea a fost un bun prilej de dialog cu copiii și tinerii care , pe parcursul celor doi ani de proiect,  au  desfășurat activități  diverse pe teme  de cetățenie, în acest context făcându-se și o evaluare  directă a impactului pe care proiectul l-a avut în cele două unități de învățământ. De asemenea, s-au reiterat subiectele filmelor pe care echipele le-au realizat în cadrul Meet Film Festival, s-au depănat amintiri, întâmplări, fiecare participant împărtășind experiența proprie din participarea la acest proiect. Proiectul a fost un prilej de a înțelege educatie si mijloacele media 2importanța folosirii mijloacelor media în activitățile lor de timp liber, activități generate de imaginație și creativitate specifice vârstei și problemelor cu care copiii și tinerii se confruntă.

Feedbakc-ul este unul pozitiv, elevii manifestându-și dorința de a participa și la alte proiecte Comenius, considerând că lucrul în echipă este benefic pentru dezvoltarea  personalității lor, a legăturilor de prietenie, fiind și un bun prilej de comunicare directă.

La finalul întâlnirii, reprezentantul Consiliului Județean Alba, autoritatea care a implementat proiectul,  a înmânat  elevilor și profesorilor coordonatori  diplomele de participare la Meet Film Festival, în semn de apreciere pentru  filmele pe care le-au realizat în cadrul proiectului.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22018 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*