Proiect de parteneriat strategic Erasmus+ VET in valoare de 190.225 euro câștigat de Inspectoratul Școlar Județean Alba

isjVineri, 4 august 2017, Agenția Națională pentru Proiecte Comunitare din Domeniul Educației si Formării Profesionale, a publicat rezultatele selecției proiectelor de parteneriat strategic Erasmus+, domeniul formare profesională – VET, runda 29.03.2017.

În urma acestei selecții, proiectul “TECHnical partNership towards Innovation and Cooperation for VET” depus de Inspectoratul Școlar Județean Alba în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Colegiul Tehnic “Alexandru Domșa” Alba Iulia, Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” Blaj, Bildungsgesellschaft mbH, Pritzwalk – Germania, ManCom GmbHa, Postdam – Germania, Umbria Training Center, Scheggino -Italia Istituto Professionale Industria e Artigianato „L. Santarella” Bari – Italia, a fost aprobat cu un grant în valoare de 190.225 euro.

Mă bucur mult pentru acest proiect, deoarece un obiectiv important propus în strategia națională  este schimbarea percepției în legătură cu acest traseu de educație și formare profesională, întrucât educația și formarea profesională inițială au un rol esențial pentru dobândirea de abilități, cunoștințe și atitudini necesare integrării pe o piață a muncii dinamică și competitivă, precum și coerența între școală și mediul de afaceri.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 2 ani, în intervalul 2017-2019, iar  lansarea proiectului va avea loc în luna octombrie a acestui an, cu ocazia primei reuniuni de proiect a partenerilor care se va desfășura în România, la Alba Iulia.

Succes tuturor!

Inspector Școlar General,

Prof. Eugenia Marcela DĂRĂMUȘ

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16034 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*