PROGRAMUL „Alba Jazz”! Festivalul se desfășoară la Alba Iulia între 16 si 18 mai

conferinta alba jazz 2014În cursul zilei de marți, 13 mai, la ArtCafe Downtown a avut loc conferința de lansare a celei de a III-a ediții a festivalului Alba Jazz ce se va desfășura în perioada 16-18 mai, în Alba Iulia. La conferință au fost prezenți vicepreședinții Consiliului Județean Alba, Florin Roman și Alin Cucui, directorul artistic al festivelalului, Laura Orian, Liviu Zgârciu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, și responsabilul de chitară, Dragoș Tudor.

Și anul acesta, festivalul Alba Jazz se va intersecta în mod creativ cu Noaptea Muzeelor, eveniment organizat la Muzeul Unirii, eveniment în care „Istoria prinde viață la Alba Iulia”. Veți avea ocazia să vă întâlniți cu Regele Ferdinand și Regina Maria, primul primar al orașului, Camil Velican, voievodul Mihai Viteazul și cu multe alte personaje din istorie.

Aflat la a III-a ediție, Alba Jazz se dorește a fi un eveniment original atât ca profil muzical – axat simultan pe jazz și chitară clasică – cât și ca instrument de marketing pentru județul Alba – axat pe promovarea cetății „Alba Carolina”, din Alba Iulia, și a diversității culturale din această zonă. Selecția trupelor a fost realizată de către Laura Orian, director al festivalului. Festivalul se va desfășura în 6 locații, concentrate în zona cetății „Alba Carolina” (Piața Mihai Viteazu, Muzeul Unirii, Sala Unirii, Spațiile Poarta a III-a, Art Cafe Donwtown, Framm’s).

În fiecare seară vor avea loc recitaluri de jazz și chitară clasică, cele mai puternice nume fiind Mircea Tiberian, Oana Barabancea, Carsten Dahl din Danemarca, Lucian Ban și Mat Maneri din SUA.

Amfitrionul festivalului va fi conf. univ. dr. Virgil Mihaiu, de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, va modera fiecare întâlnire Jazz Coffee. Aceste întâlniri vor avea loc în fiecare zi a festivalului, la ArtCafe Downtown de la orele 11:00.

Nu vor lipsi atelierele de jazz și cursurile de chitară clasică, întregind, astfel, obiectivul festivalului: acela de a transmite mai departe atmosfera & secretele jazz-ului.

Vezi aici întregul program al celei de-a III-a ediții a festivalului Alba Jazz.

Vezi și: În luna mai, Alba Iulia devine Capitala evenimentelor de top. Află toate detaliile!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21770 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*