Profesia de polițișt și protejarea patrimoniului cultural național, promovate în cadrul săptămânii „Școala Altfel”. Diplome și materiale promoționale pentru participanți

scoala altfel ipj 03Activităţile cuprinse în programul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba realizate în colaborare cu unităţile de învăţământ din judeţ, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, au continuat. Astfel, poliţişti ai Serviciului Resurse Umane, împreună cu poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității şi poliţişti de proximitate au promovat profesia de poliţist şi oferta educaţională a şcolilor de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2015, elevilor din clasele a XII-a de la Colegiile: Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia, Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş şi Naţional „David Prodan” din Cugir.

Elevii au aflat care sunt probele de concurs, condiţiile de admitere, criteriile de recrutare, documentele necesare înscrierii şi nu în ultimul rând avantajele carierei de poliţist. Acest tip de activitate continuă seria celor cuprinse în campania naţională ce se derulează şi la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în perioadele martie – iunie şi octombrie – decembrie 2015 , intitulată „Şi TU poţi deveni POLIŢIST” . Poliţiştii vor fi prezenţi în toate liceele din judeţul Alba şi se vor adresa elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a cu scopul de a-i sprijini şi îndruma în alegerea carierei de poliţist. Totodată au continuat activităţile cuprinse în cadrul proiectul educațional național ”CUNOAȘTE ȘI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAȚIONAL”, ce se desfășoară în parteneriat cu Fundația Collegium XXI.

Comisar şef de poliţie Ciută Marius, ofiţer specialist în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Alba, a susţinut în faţa elevilor de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” şi  Colegiul Naţional „Dionisie Pop Marţian” tema întitulată „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”. La finalul întâlnirii, toţi elevii şi cadrele didactice participante au primit diplome şi materiale promoţionale puse la dispoziție de Fundația Collegium XXI.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24181 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*