Procurori din străinătate, în vizită la unităţile de parchet din circumscripţia Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, precum şi la alte instituţii

În perioada 12-16 noiembrie 2018, un grup format din cinci procurori din Franța, Portugalia și Republica Moldova efectuează o vizită de lucru la unităţile de parchet din circumscripţia Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, precum şi la alte instituţii cu atribuţii judiciare din judeţul Alba.

Vizita are loc în cadrul Programului european de schimb al autorităţilor judiciare, derulat sub egida Institutului Naţional al Magistraturii din România şi al Reţelei Europene de Formare Judiciară (EJTN). Prima parte a Programului s-a desfăşurat la Bucureşti şi a constat într-o serie de vizite de lucru la Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde procurorii străini s-au întâlnit cu Procurorul General al României, domnul Augustin Lazăr, la Curtea Constituţională, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti. La stagiul de schimb de experienţă participă domnii procurori Parisot Jean-Marc şi Griffet Thierry din Franţa, domnul Ribeiro António din Portugalia, doamna Liliana Nani şi domnul Nicolae Pîrău, ambii din Republica Moldova.

Din partea Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este prezentă doamna Nicoleta Stefanov – procuror în cadrul Serviciului de Cooperare Judiciară Internaţională – Relaţii Internaţionale şi Programe. În cadrul stagiului au fost organizate întâlniri de lucru cu magistrați români din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, Curtea de Apel Alba Iulia, Tribunalul Alba Tribunalul Sibiu şi Judecătoria Alba Iulia. Au fost prezentate participanților la acest program aspecte privind sistemul judiciar din România, statutul procurorilor, atribuţiile procurorilor şi organizarea unităţilor de parchet din circumscripţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Procurorii străini au avut, de asemenea, întâlniri de lucru cu reprezentanți ai Baroului Alba și cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22878 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*