Procedură de ultimă generație la Centrul Medical Clinimed

Centrul Medical Clinimed, cel mai mare prestator privat de servicii medicale din judetul Alba, anunță că pune la dispoziția celor interesați, indiferent de vârstă, o procedură de ultimă generație. Este vorba despre Platelet Rich Plasma sau terapia “vampir.”

IMPORTANT! Pentru informații și programări, puteți suna la următoarele numere de telefon: 0751.109.941/0751.109.942/ 0258.811.603/ 0258.833.296

PROMOȚIE

-pentru păr-pachet 3 ședințe, 1000 de lei

                      -o ședință, 400 de lei 

-pentru față-pachet 3 ședințe 1100 de lei

                   – o ședință, 450 LEI

Ce este Platelet Rich Plasma (PRP)?

PRP (Platelet Rich Plasma- plasma bogata in plachete sangvine), cunoscuta si ca “terapia vampir”, este o procedura de ultima generatie, care imbina tehnologia de varf cu abilitatea de regenerare naturala a corpului. In ultima perioada, tehnica PRP este folosita la scala larga pentru reintinerirea pielii, la nivelul fetei, gatului, decolteului si a mainilor, respectiv pentru tratamentul alopeciei areata. Se adreseaza in special pacientilor care doresc o imbunatatire a aspectului pielii, dar refuza sa apeleze la injectarea cu o substanta chimica sau artificiala straina propriului corp.

Cum functioneaza?

Procedura incepe prin aplicarea unei creme anestezice, cu scopul de atenua senzatia neplacuta din timpul injectarii. Sub directa supraveghere a pacientului, utilizand o cantitate mica din propriul sange al acestuia, tehnica PRP proceseaza rapid sangele, separand plasma bogata in plachete sangvine, care este ulterior reinjectata in zona care necesita tratament, cu ajutorul unui ac fin. Plachetele sangvine genereaza factori de crestere, care induc regenererarea naturala a pielii si neosinteza de colagen in zona tratata. Se indica efectuarea a doua sedinte PRP la interval de o luna, iar ulterior a unei sedinte pe an.

Cat dureaza procedura?

Injectarea PRP dureaza aproximativ 30 minute- 1 ora, in functie de dimensiunea zonei tratate. Se efectueaza in conditii de anestezie locala prealabila, utilizand crema anestezica. Se contraindica utilizarea antiinflamatoarelor timp de 7 zile inaintea procedurii, acestea limitand beneficiile tratamentului.

Avantajele PRP

 • Tehnica simpla si sigura
 • Autolog, deci non-imunogenic
 • Elibereaza factorii de crestere esentiali pentru vindecarea si regenerarea pielii
 • Risc redus de infectii
 • Imbunatatirea microvascularizatiei
 • Stimularea celulelor stem mezenchimale
 • Stimularea cresterii fibrobalstelor si a producerii de colagen
 • Accelerarea procesului de vindecare si reducerea durerii
 • Utilizeaza proprietatile regenerative ale plachetelor sangvine
 • Indicata in diverse ramuri ale medicinii: dermato-estetica, ortopedie, vindecarea plagilor postoperatorii, oftalmologie, stomatologie
 • Proprietatea de a elibera la locul injectarii factori de crestere (FGF, PDGF, TGF-ß , EGF, VEGF, IGF), mici molecule care actioneaza ca mesageri pentru initierea procesului de regenerare a pielii. Factorii de crestere sunt eliberati in mod natural in corp in cazul unei leziuni a pielii, cu scopul de refacere a tesutului lezat. Sunt implicati in: migrarea, diferentierea si proliferarea celulelor stem si stimularea unor celule precum fibroblastele si celulele endoteliale, pentru innoirea matricei extracelulare si inducerea neo-vascularizatiei
 • Plasma sangvina contine multi factori esentiali, precum: nutrienti, vitamine, hormoni, electroliti si proteine.

Peeling-ul chimic

este o procedura medicala/ estetica care consta in aplicarea la nivelul pielii a unei substante chimice, cu concentratie precisa si cunoscuta, in scopul de a produce o descuamare controlata a tegumentului. Dupa un peeling chimic observam:

 • Scaderea secretiei de sebum cu ameliorarea aspectului tenului seboreic
 • Ameliorarea leziunilor active de acnee, precum si a cicatricilor postacnee usoare
 • Depigmentarea petelor pigmentare usoare induse de soare, sarcina, contraceptive orale, acnee
 • Intretinerea si ameliorarea aspectului tenului la fumatori, dupa expunere indelungata la soare
 • Efect de reducere a ridurilor superficiale

Piele mai luminoasa, mai fina, mai neteda, aspect intinerit.

Injectarea cu toxina botulinica Denumita in mod uzual Botox, este extrem de populara pentru proceduri de rejuvenare faciala si cu efecte anti-aging. Desi efectele sunt temporare (pana la cel mult 6-9 luni) , printre principalele avantaje ale injectarii cu Botox sunt rapiditatea procedurii, timpul scurt de recuperare, gradul scazut de dificultate.

Principalele tipuri de riduri targetate de aceasta procedura sunt cele de la coltul ochilor (“laba gastei”), cele de pe frunte si cele dintre sprancene (intersprancenare).

Rezultatele dureaza in medie 3-4 luni, dar pot tine in unele cazuri si pana la 6-9 luni. O data cu repetarea tratamentului periodic, se observa o rezistenta mai indelungata a efectelor pana la reaparitia ridurilor.

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16846 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*