Printr-o finanțare oferită de Fundația Comunitară Alba și cu mult voluntariat, preșcolarii din Căpud învață într-o grădiniță modernizată

Mircea Trifu

capudSăptămâna trecută a fost inaugurată Grădinița din satul Căpud, aparținând de Teiuș, modernizată și înfrumusețată datorită proiectului „Schimbarea e în noi”, inițiat de elevi ai Liceului de Artă „Regina Maria” și Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, proiect finanțat de Fundația Comunitară Alba prin programul YouthBank. Echipa de proiect, formată din Alexandra Cârnaț, Larisa Măieraș și Anamaria Cîmpian, împreună cu alți voluntari, în special colegi, a investit mult suflet în reamenajarea și dotarea spațiului în care învață preșcolarii din Căpud. A fost zugrăvită sala de clasă și pictată cu personaje dragi celor mici, a fost realizat mobilier personalizat pentru copii, a fost înlocuită catedra, fiind amenajată și o mică bibliotecă. Copiii au primit un un nou covor de joacă și un calculator performant, care va fi folosit pentru activitatea didactică. Nu în ultimul rând, au primit jucării, care să le înveselească spațiul în care petrec o bună parte a zilei. De prezența în grădiniță a echipei de proiect a beneficiat și școala primară din Căpud, situată în aceeași incintă, cele două săli de clasă fiind zugrăvite și dotate cu catedre noi. În total, cei 31 de copii care învață în Căpud se bucură, de la 1 iunie, de condiții de studiu mai bune.

capud gradinitaLa inaugurarea grădiniței au fost prezenți bineînțeles cei mici, răsfățați de echipa de proiect și cu mici cadouri de ziua copilului, profesorii școlii, Oana Murar și Vlad Cîmpean – voluntari YouthBank, Cristina Vănoagă – coordonator al acestui program, Cosmin Baicon – membru al board-ului fundației, dar și prof. Marius Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș. Copiii i-au răsplătit pe invitați cu poezii și cântecele pregătite special pentru 1 iunie.Echipa de proiect are meritul de a fi mobilizat tineri din liceele din Alba Iulia și Teiuș, care au donat cărți și jucării, propriile familii, alți voluntari (Iulia Popa, Adela Mitea, Elisabeta Mașchin, Diana Bârsan și Răzvan Sechereș), dar și persoane fizice și firme private, care au contribuit la dotarea grădiniței și școlii: Larisa Star Shop, Feromat Construct, Holding Transilvania, Enjoy Bizar, Diodor, Romtehnik Star, Ioana Crăciun, Daniel Bârlug și Ștefan Oancea. Proiectul a avut ca organizație gazdă Fundația „Emanuel Betania” din Teiuș.

gradinita capudPrincipalii parteneri locali, în cadrul programului YB 2015-2016, sunt Municipiul Alba Iulia, Ancău Company și Casa de Cultură a Studenților, ca finanțatori Pensiunea Select, Restaurant Medieval Pub13, Il Tartufo Alba, Vair Auto Ro, Impact Design, și Toskana Garten, iar ca susținători Tipo-Rex și Societatea de Transport Public, programul fiind coordonat la nivel de rețea de Fundația pentru Implicarea Tinerilor. Fundația beneficiază de sprijinul financiar al Romanian-American Foundation, în cadrul programului „Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și PACT, program susținut de Charles Stewart Mott Foundation și Trust for Civil Society in CEE.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*