Primul Workshop Regional al părților interesate din proiectul S3UNICA

Mircea Trifu

ALEA organizează la Alba Iulia, în data de 22.01.2020 Primul Workshop Regional al proiectului S3UNICA – ”Specializare inteligentă pentru campusuri universitare” cofinanțat prin Programul INTERREG Europe, eveniment destinat determinării părților interesate din proiectul S3UNICA.

Proiectul S3UNICA are ca principal obiectiv îmbunătățirea politicilor regionale și implementarea în ciclul de inovare a eficienței energetice în clădirile din campusuri universitare (de la invenție, prin testarea / validarea pieței, până la extindere) și îmbunătățirea ecosistemelor regionale și interregionale legate de acest sector. Acest lucru va accelera extinderea și schimbul de soluții inteligente adoptate și testate în campusuri universitare și, prin urmare, va asigura triplul câștig al investițiilor, al creșterii economice, al clădirilor mai durabile din punct de vedere energetic și al îmbunătățirii nivelului de trai.

În România instrumentul de politică regională abordat prin proiect este Planul de Dezvoltare a Regiunii Centru, principalul document de planificare și programare elaborat la nivel regional și asumat de către factorii de decizie din Regiunea de Dezvoltare Centru. Un rezultat important al proiectului in România va fi elaborarea Planului de Acțiune pentru îmbunătățirea instrumentului de politica abordat.

În cadrul workshop-ului vor fi prezentate cazuri de bună practică legate de creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie (SRE) în campusuri universitare din România dar și soluții inovatoare de utilizare SRE în clădiri publice. De asemenea se va analiza situația actuală referitoare la eficiența energetică a clădirilor din campusuri universitare identificându-se punctele tari și punctele slabe legate atât de cadrul politic și financiar cât și de performanța tehnică ale acestor clădiri.

La eveniment sunt așteptați să fie prezenți reprezentanți ai mai multor universități tehnice, cu precădere din Regiunea Centru, dar și reprezentanți din rândul actorilor implicați în proiectul S3UNICA: ADR Centru, autorități locale din Transilvania, instituții locale cu atribuții în implementarea proiectelor de eficiență energetică, furnizori de soluții de eficiență energetică, agenții de energie și asociații ale orașelor din România.

 

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22586 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*