Primăria Blaj valorifică zona industrială prin atragerea unui nou investitor. S.C. Karl Heinz Dietrich va construi o platformă logistică cu o suprafață de 20.000 mp

blajAdministrația publică locală pune în valoare încă un teren din zona industrială a municipiului Blaj pentru atragerea de investitori economici.

O parcelă de 36 960 mp a fost scoasă la licitație publică cu strigare în vederea vânzării în luna ianuarie a acestui an cu un obiectiv clar, atragerea de investiții industriale care să susțină în continuare dezvoltarea economică a municipiului Blaj.

La licitație s-au prezentat două firme, câștigatoarea, S.C.Karl Heinz Dietrich, angajându-se să construiască o platformă logistică cu o suprafață de 20 000 mp în circa 7 luni de la data autorizației de construire.

Prețul de vânzare al terenului, rezultat în urma licitației, a fost de 542 999 Euro cu TVA inclus, în sarcina Primăriei căzând toate cheltuielile cu eliberarea terenului până la stadiul de dezvoltare a unui proiect investițional.

Concret, pe terenul în cauză nu trebuie să existe stâlpi sau alte rețele de utilități care să împiedice dezvoltarea investiției iar diferența de nivel pentru întreaga suprafață nu trebuie să depășească 80 de cm. Deasemenea, Primăria Municipiului Blaj a asigurat parcelarea și întabularea terenului în domeniul privat.

Toate aceste condiții au fost respectate de către administrația publică locală astfel că la începutul acestei săptămâni terenul a fost predat practic viitorului investitor.

Acesta este specializat de peste 70 de ani în servicii de expediție și de transport internațional de mărfuri. Depozitul logistic din Blaj va contribui la crearea unui numar de 100 de locuri de muncă.

Compania Karl Hein Dietrich are peste 1600 de angajați dintre care aproape 800 în România la Cluj Napoca, Timișoara, București, Sibiu, Arad sau Brașov.

“Este absolut evident că atunci când în orașul tău se află un concern de calibru mare , precum este Bosch la Blaj, pentru orice administrație publică locală este dificil să mai spere în atragerea de noi investitori de aceeași mărime. Tocmai de aceea ne-am îndreptat atenția către un alt palier investițional. Sper ca investiția să demareze în cel mai scurt timp astfel încăt cât mai multi blăjeni să poată beneficia de încă o șansă pe piața forței de muncă, una în permanentă schimbare”, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22011 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*