Primaria Alba Iulia vine cu precizari in legatura cu achizitia arborilor ornamentali

Primăria Municipiului Alba Iulia, în spiritul transparenţei în actul administrativ doreşte să facă o serie de precizări cu privire la dezinformările apărute în presă cu privire la procesul de achiziţie a materialului dendrologic ce urmează a fi plantat în această primăvară.

Primăria Alba Iulia a întocmit caietul de sarcini în vederea organizării licitaţiei pentru achiziţionarea de material dendrologic. Caietul de sarcini a fost publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), achiziţia propriu-zisă urmând a fi făcută în urma unei cereri de ofertă. Primăria Municipiului Alba Iulia doreşte să asigure asupra transparenţei cheltuirii banului public şi asupra corectitudinii desfăşurării licitaţiei, furnizorul fiind ales pe criteriul costului cel mai mic în raport cu prevederile caietului de sarcini întocmit.

Este de datoria administraţiei locale să precizeze că arborii ce urmează a fi achiziţionaţi trebuie să respecte o serie de parametri optimi, printre care: pentru specia Acer platanoides, paltin de câmp (grosime minimă a tulpinei: 30-35 cm, înălţime minimă: 600 cm, balot minim: 100 cm), pentru specia Tilia americana, tei (grosime minimă: 25-30 cm, înălţime minimă: 600 cm, balot minim: 80 cm), pentru specia Tilia Tomentosa, tei (grosime minimă: 25-30 cm, înălţime minimă: 600 cm, balot minim: 80 cm) şi pentru specia Acer platanoides „Globosum”  sau vişin globular (grosime minimă: 25-30 cm, înălţime minimă: 300 cm, balot minim: 80 cm). Caietul de sarcini prevede achiziţia unui număr de 326 de arbori care să se încadreze în specificaţiile de mai sus şi a unui număr de 1500 de arbuşti decorativi din specia Pyracantha, o specie de arbust peren. Astfel, valoarea estimată pentru achiziția acestor arbori este 228.312 lei fără TVA. Aceasta valoare estimata poate scădea în funcție de ofertele primite in cadrul procedurii de achizitie.

Dorim să subliniem faptul că în caietul de sarcini sunt prevăzute elemente de conformitate şi calitate a arborilor ce urmează a fi achiziţionaţi. Mai mult decât atât, furnizorul va oferi garanţie pentru materialul dendrologic livrat minim 12 luni de la data livrării  şi va oferi asistenţă tehnică la plantarea acestora. Mai mult, în cazul în care vor exista materialele furnizate care nu îndeplinesc caracteristicile prevăzute în caietul de sarcini nu vor fi acceptate şi nu vor fi plătite de către municipalitate. De asemenea, arborii ce urmează a fi achiziţionaţi vor proveni din zone climatice similare oraşului nostru, în urma realizării unor teste de aer, apă şi sol. Obiectivele din oraș prevăzute pentru plantarea arborilor sunt: str. Bucureşti, str. Andrei Mureşanu, str. Gheorghe Doja, str. Livezii, Cartier Ampoi 3 – zona parcului de joacă şi a blocului ANL, str. Lalelelor, str. Viilor, Parcul din zona Olteniei – Ion Arion, Str. Traian, str. Lucian Blaga, str. Dimitrie Cantemir, str. Vasile Alecsandri, str. Calea Motilor – str. Zlatnei.

Precizăm pe această cale că Primăria Municipiului Alba Iulia doreşte ca albaiulienii să fie corect informaţi şi nu manipulaţi prin intermediul diferitelor materiale apărute în mass-media locală. De asemenea, dorim să îi asigurăm pe toţi cei interesaţi că achiziţia se va face, la fel ca şi până acum, la cel bun preţ de pe piaţa de profil şi că vom face publice sumele facturate în ceea ce priveşte această achiziţie.

раскруткаскачать программу для взлома wi fi

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25394 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. cam tarziu v-ati trezit d-lor, sa asigurati transparenta in activitatea d-voastra, cu privire la procesele de achizitie, vis a vis de opinia publica

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*