Primăria Alba Iulia: Substanţele utilizate pentru dezinsecție sunt conforme cu legislaţia în vigoare, fără a exista riscul alterării stării de sănătate a populaţiei

PSDI Cornel Comsa Europarlamentare

dezinsectieSocietatea Coral implementează la nivelul municipiului Alba Iulia contractul de servicii de dezinsecţie. Reprezentanţii societăţii au transmis o notă de informare în care explică procedurile de lucru şi faptul că toate substanţele utilizate sunt conforme cu legislaţia în vigoare, fără a exista riscul alterării stării de sănătate a populaţiei. Etapele parcurse în luna august sunt semnificative pentru realizarea unui ciclu complet de dezinsecţie. Mai jos este redată nota de informare. Primăria dorește să asigure locuitorii municipiului Alba Iulia că toate procedurile de siguranţă sunt respectate.

NOTA DE INFORMARE

Tratamente de dezinsecție efectuate în luna august 2015

Având în vedere lucrările de dezinsecție pe domeniul public (spații verzi, parcuri, scuaruri) al municipiului Alba Iulia anunțam că substanțele folosite sunt în conformitate cu legislația în vigoare şi în conformitate cu contractul de concesiune nr 20082 din 2012 și a graficului de lucrări aprobat pentru anul 2015.

S-au luat toate măsurile pentru prevenirea unor eventuale accidente în rândul populației (anunțuri în mass- media locală, a fost înștiințtată Asociația Crescătorilor de Albine etc).

Suprafața tratată este totală, mai precis cuprinde toate cartierele din oraș iar lucrările se desfăşoară pe timpul nopții pentru nu a periclita desfăşurarea activităților populației pe timpul zilei. Cu toate acestea întâmpinăm și mici probleme în timpul desfăşurării lucrărilor, din partea unor persoane ce sunt deranjate de zgomotul utilajelor.  Suntem abordaţi uneori cu injurii din partea locatarilor blocurilor sau a persoanelor ce rămân până târziu la terase sau în fata blocurilor, se aruncă de pe geamuri cu diferite obiecte (borcane, alimente, ambalaje) în sau spre utilaje și operatori. Pe această cale am dori să rugăm respectuos locuitorii oraşului să înţeleagă şi să respecte aceste proceduri care se  efectuează în beneficiul cetăţenilor municipiului.

Aceasta este etapa a 4 a din 2015, etapă ce consta în 5 tratamente efectuate zonelor verzi, tratamente ce se desfăşoară la un interval de 2 zile, aceste tratamente au început în noaptea de 6 spre 7. Prin aceste tratamente se urmăreşte combaterea insectelor, în special a ţânţarilor, a căpuşelor, a difertelor tipuri de gândaci, a larvelor, etc.

Substanțele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii și respecta toate normele privind protecţia mediului.

Pentru informaţii referitoare la tratamentelor de dezinsecție, sau orice alte informaţii legate de ’’Serviciul Administrarea activităților domeniului public’’ puteţi accesa site-ul www.apulum.ro  sau direct la sediul Primăriei municipiului Alba- Iulia Str. Moților nr.5 A.

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18388 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*