Primăria Alba Iulia la un click de tine. Ca să câștigi timp. Ca să-ți fie mai bine! Administrația locală are un site nou

site primarieUnul dintre cele mai eficiente instrumente de comunicare cu cetățenii, portalul Primăriei municipiului Alba Iulia, a fost complet restructurat și modernizat, iar de azi este disponibil în online.

Vechiul site al municipalităţii Alba Iulia, realizat în anul 2006, se baza pe un sistem de control al informaţiilor învechit, care permitea ca doar 25% din conţinutul site-ului să poată fi administrat dinamic.

Acest lucru ducea atât la un mare consum de timp necesar pentru administrare cât şi la probleme de securizarea datelor.

Noul site este construit pe o platformă modernă de control a datelor, care permite gestionarea și administrarea fiecarei sectiuni a site-ului de la o singură consolă de administrare.

„Suntem siguri ca în viitor dialogul administrație-cetățeni se va purta tot mai eficient pe internet. Ar trebui să se ajungă la acel nivel la care albaiulienii sa nu mai fie absolut deloc purtați de la o ușă la alta, să facem trecerea de la „purtat” la PORTAL. Avem astazi proiecte care au transformat pozitiv Alba Iulia și din acest punct de vedere, un sistem informatic care merită utilizat la maxim. Totul despre tot ce te intereseaza : urbanism , patrimoniu , dispecerat, harta de incidente, terenuri, acte, taxe, impozite plătite de-acasă și multe altele. Altfel spus, deschidem primăria non-stop.”, a spus Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Noul sistem de control al informaţiilor permite atât o administrare a conţinutului eficientă şi accesibilă, cât şi posibilitatea de adăugare sau extindere a siteului pe viitor cu noi secţiuni sau tehnologii.

Majoritatea secțiunilor vechi ale site-ului au fost îmbunătățite sau au fost adăugate secțiuni (pagini) noi, cum ar fi Cetățeni de onore și Servicii publice.

Noul design al site-ului ajută utilizatorul să ajunga mult mai rapid la secțiunile de care are nevoie. Posibilitatea de căutare în site este net superioară, utilizatorul având, de exemplu, posibilitatea să caute o știre sau un document pe baza alegerii unui interval de timp cu ajutorul unui calendar dinamic.

O altă noutate importantă o prezintă optimizarea site-ului cu versiunile moderne de smart phone şi tablete existente pe piață, utilizatorul avand posibilitatea astfel de gasire rapidă a informațiilor publice de care are nevoie chiar daca nu are acces la un calculator sau Laptop.

S-a accentuat legătura cu reţelele de socializare, fiecare pagina putand fi preluata uşor de principalele reţele de socializare. La fel paginile de stiri si informatii pot fi transformate în PDF, pot fi trimise prin e-mail sau pot fi listate cu posibilitatea de a selecta în prealabil doar secţiunile de pe pagină care se doresc.

O sectiunea noua este sectiunea de Patrimoniu care are drept scop punerea in valoare si promovarea patrimoniului cultural, arhitectural si istoric de care dispune orasul nostru.

Fiecare obiectiv este prezentat cu un mini-album foto şi este poziţionat dinamic pe harta orasului.

Accesează site-ul AICI.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17759 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*