Prima seară a Alba Iulia Music & Film Festival a strâns peste 1.400 de persoane în fața ecranelor și scenelor din Cetate.

festival 1Citește și În acest weekend se va desfășura cea de-a treia ediție a „Alba Iulia Music & Film Festival”. Vezi PROGRAMUL

Dintre acestea, 1.200 au asistat la evenimentul oficial de deschidere, care a cuprins un recital al maestrului Grigore Leșe și proiecția filmului „#selfie”, unul dintre cele mai de succes filme românești din ultimii ani, în prezența echipei filmului. „Alba Iulia devine tot mai mult un spațiu al marilor evenimente, o destinație turistică și o cetate a artei. Avem o agendă bogată întreg anul, iar următoarele zile confirmă acest lucru. Vă invit să vă bucurați din plin de evenimentele din oraș, a spus primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, pe scena festivalului. În continuarea serii, Grigore Leșe a purtat publicul într-o călătorie muzicală înspre „Obârșii”, înspre autentic și original, chiar dacă, după cum mărturisește chiar el, nu suntem întotdeauna siguri unde sunt aceste origini.festival 2 „Văzând asemănările dintre hora românească și structuri muzicale din Iran, m-am întrebat adesea dacă eu sunt din Persia, sau ei din Maramureș”, a spus Leșe, care a cântat aseară la Alba acompaniat de un invitat special chiar din Iran, Amir Heidarkhodaee. Filmul „#selfie” a fost nu doar un prilej de distracție, ci și de întâlnire cu echipa filmului, fiind prezenți la Alba Iulia producătorul Cristina Dobrițoiu și actorii Vlad Logigan și Flavia Hojda, care la finalul proiecției au făcut zeci de poze și au oferit autografe celor prezenți.

A doua zi de festival – recomandări

Vineri, pe scena principală a festivalului din Piața Vestică Open Air (latura de vest a cetății, în fața catedralei) urcă, la ora 19, Fanfara Transilvania din Cugir, o trupă care a făcut cunoscute ritmurile românești în toate colțurile lumii, o familie de artiști care au muzica în sânge și transmit tradiția din tată în fiu. festival 3De la ora 20, filmul „America, venim!” va fi proiectat la Alba Iulia în avanpremieră națională, cu două săptămâni înainte de a intra oficial în cinematografe. Filmul urmărește drumul a șase artiști români plecați pentru un spectacol în SUA, unde ajung pe mâna unui impresar dubios, care reușește să îi bage în tot felul de încurcături. De la ora 21:30, la Curtea de Vară a Palatului Principilor urcă pe scenă VRELO, o trupă din Serbia care îmbină fusion rock cu ritmuri punk și dub. Vrelo explorează și transpune folclorul popoarelor slave în ritmuri contemporane, păstrând autenticitatea vechilor elemente vocale în orchestrații și puneri în scenă moderne. Seara se va încheia cu un festival party alături de Electroclown.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*