Preţ de 60 de minute, Sebeşul s-a alăturat celor peste 7000 de oraşe din lumea întreagă care au ales să marcheze Ora Pământului

sebes lumanariPreţ de 60 de minute şi Sebeşul s-a alăturat celor peste 7000 de oraşe din lumea întreagă care au ales să marcheze Ora Pământului, cea mai mare acţiune colectivă de stingere a luminilor din istorie. Peste 200 de persoane au dorit să susţină, alături de primarul Dorin Nistor şi de viceprimarul Adrian Bogdan, mesajul simbolic al evenimentului ecologist.

La ora 20.30, Sebeşul a stins iluminatul public stradal pe raza întregului municipiu, precum şi iluminatul arhitectural de pe toate clădirile reprezentative (primărie, muzeu, casa de cultură, biserici). O serie de agenţi economici, în special din zona centrală, au răspuns şi ei simbolic, renunţând la reclamele luminoase.

sebes ora pamantului 3În Parcul Primăriei, au fost aprinse pese 500 de lumânări cu care cei prezenţi au scris numele oraşului, precum şi mesajul 60+, reprezentând dezideratul de a duce ideea promovată prin evenimentul ecologist Ora Pământului, dincolo de această oră dedicată planetei. Copiii participanţi la eveniment au avut posibilitatea de a desena şi de a lăsa mesaje pe căsuţa care îi aştepta în parc plină cu baloane, au primit dulciuri şi fructe din partea organizatorilor. Un grup de circa 50 de tineri muzicieni, coordonaţi de pastorul Victor Şuteu, au completat atmosfera, susţinând un moment artistic, cu instrumente clasice, la lumina lumânărilor. Majoritatea participanţilor au purtat eşarfe, obiecte vestimentare, bentiţe sau brăţări verzi, au sosit cu bicicleta sau au ales să facă o plimbare, renunţând la mijloacele poluante de transport şi astfel au dăruit naturii din energia lor.

ora pamantului sebes 1Partenerii Primăriei Municipiului Sebeş au fost: Asociaţia Gisas, Club Rotary Sebeş, Asociaţia „Împreună pentru oraşul tău”, Asociaţia Femeilor Alba, ACS Şureanu 1945 Sebeş, Organizaţia „Ia atitudine azi”.

Primăria Municipiului Sebeş mulţumeşte tuturor participanţilor la eveniment.
Împreună am scris numele Sebeşului pe harta Earth Hour! Am fost alături de alte 2 miliarde de pământeni.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*