Premiu onorant pentru Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia și regizorul Todor Valov

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia și regizorul Todor Valov au primit Premiul pentru Regie pentru spectacolul „Mica Vrăjitoare”, la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Animație „Sub bagheta lui MERLIN”, desfășurat la Timișoara în perioada 22 – 29 octombrie 2017. Această ediție a reunit sub bagheta magică 16 teatre de păpuși și marionete din țară și de peste hotare. Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia a fost invitat să suțină cel mai proaspăt spectacol al său – „Mica Vrăjitoare”, care a obținut, pe lângă acest premiu, și foarte multe aplauze la scenă deschisă din partea publicului timișorean.

„Premiul pentru regie este unul din cele mai importante distincții pe care orice teatru sau companie de spectacol și-l dorește în palmares. Premiul primit la festivalul de la Cluj-Napoca, precum și cel de la Timișoara, certifică valoarea artistică a echipei care a lucrat la acest spectacol. Mă bucur foarte mult că am ales împreună cu consiliul artistic titlul Mica Vrăjitoare care să facă parte din repertoriul teatrului și din programul premierelor pe anul 2017. Felicitări tuturor!”, a precizat Ioana Bogățan, managerul teatrului din Alba Iulia.

Juriul festivalului a fost format din: Oana Leahu, regizor artistic, decan al Facultății de Arte în limba română din cadrul Universității de Arte din Târgu-Mureș, Toma Hogea, actor, regizor artistic și lector universitar, Adela Moldovan, actor păpușar și regizor artistic, Gabriela Mariș, teatrolog și Mariana Ivașcu, actor păpușar și regizor artistic.

Ne bucurăm și le acordăm aplauzele noastre echipei care, cu profesionalism și dăruire, ridică prestigiul teatrului de animație albaiulian la rang de adevărată artă: dramatizare după Otfried Preussler – Emiliya Ivanova Malenova, regia artistică – Todor Valov, scenografie și păpuși – Hristina Nedeva, muzica – Plamen Mirchev, distribuție: Viorica Boda, Teodora Popa, Irina Melnic, Ramona Mincu-Benchea, Cătălina Mihăilă,  Mădălin Costea, Piekny Ghiciuc, Rareș Bogdan Porca, regia tehnică – Elena Madaras, lumini – Ovidiu Tămăşan, Călin Popa, sunet – Florin Andrea, mașiniști – Răzvan Laszlo, Horia Oarga, croitorie – Mirela Tămăşan, tâmplărie – Marin Goia.

Cristina Smadea,

Secretar literar

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22011 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*