Premieră la Alba Iulia: Comedia „Ursul” de Cehov, jucată de trupa de teatru TEATRALIA din Cluj-Napoca

Marți, 29 ianuarie 2019, trupa de teatru TEATRALIA a Cercului Militar Cluj-Napoca se va afla la Alba Iulia, cu cea mai recentă premieră a trupei, comedia ”URSUL” de A.P. Cehov. Spectacolul  este   programat  cu începere de la ora 19,00 , la sala festivă a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Încă tânăra, văduvă  Elena Ivanovna Popova, care și-a iubit foarte mult bărbatul trăiește retrasă între cei patru pereți ai conacului și înconjurată doar de slugi. Profund atașată de amintirea soțului ei, femeia jură că își va petrece restul zilelor în singurătate. Dar planurile îi sunt date peste cap de apariția la conac a tânarului moșier Grigori Stepanovici Smirnov care vine să-și recupereze banii pe care barbatul vaduvei îi datora înainte de moarte. Cei doi se îndragostesc unul de celalalt, iar tanăra văduvă prinde din nou viață în brațele lui Smirnov.

Coordonatorul trupei, precum si al acestui proiect teatral, este Mirel Ovidiu Rusu, șeful Cercului Militar Cluj-Napoca. Contribuția acestuia nu se oprește aici. El este și unul dintre cei doi protagonoiști ai acestui eveniment scenic, interpretându-l pe impetuosul locotenent de artilerie  și moșier, Grigori Stepanovici Smirnov. Dar prezența lui pe o scenă de teatru e o surpriză doar pentru cine nu cunoaște că Mirel Ovidiu Rusu a terminat actoria, la zi, la Universitatea de Teatru din Târgu Mureș. Împreună cu acesta pe scenă are șansa, dar și curajul de a contribui la reușita acestui spectacol de comedie cehoviană, doamna dr. Argentina Vidrașcu, medic chirurg din cadrul Spitalului Militar de Urgență „General Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, interpretând, cu mare dezinvoltură, chiar dacă e la debut, pe Elena Ivanovna Popova.

Parte din costumele acestui spectacol sunt creația doamnei Ioana Maria Soacaci – cunoscut designer vestimentar clujean. Muzica, atent aleasă, este din folclorul rus și ucrainian, și datorită valorii și ponderii ei în acest spectacol poate fi socotită un adevărat personaj. Regia este semnată de  mr.(r) Virgil Mureșan,  colaborator mai vechi al Cercului Militar din Cluj-Napoca.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Cercul Militar Alba Iulia și Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21770 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*