Precizări ale SNTGN Transgaz SA despre sistarea alimentării cu gaz în mai multe zone din Alba Iulia

În data de 26.07.2020, ca urmare a întreruperii alimentării cu energie electrică la Stația de Reglare Măsurare
(SRM) gaze naturale Alba Iulia II instalația de odorizare nu a mai funcționat în modul automat. Conform procedurii, operatorul a trecut la odorizarea manuală a gazelor, fapt ce a condus la o ușoară creștere a nivelului concentrației odorizantului în gaz și respectiv la situația de “miros de gaz” sesizată de consumatori prin apeluri la Delgaz – Grid;

-În toată această perioadă parametrii tehnologici de livrare a gazelor (debit, presiune) prin SRM Alba Iulia au fost în limite normale;

-Odorizarea mai accentuată a gazelor naturale a scos în evidență neetanșeități în sistemul de distribuție a gazelor naturale din municipiul Alba Iulia și mai pregnant în instalațiile de utilizare a gazelor naturale aparținând consumatorilor care au generat reclamații. Urmare a acestora și a verificărilor efectuate de echipele Delgaz Grid, în vederea evitării unor posibile accidente, aceștia au procedat la sistarea alimentării cu gaze a consumatorilor cu instalații neetanșe până la remedierea defecțiunilor.

-După restabilirea alimentării cu energie electrică, instalația de odorizare s-a repus în funcțiune în modul automat iar parametrii de odorizare au revenit treptat la normal.

Precizăm de asemenea că pe tot parcursul situației în care a apărut necesitatea de funcționare a instalației de odorizare în regim manual, personalul de specialitate al Transgaz a fost mobilizat operativ și a efectuat repetate determinări ale gradului de odorizare astfel încât acesta sa fie cat mai apropiat posibil de nivelul obișnuit.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23694 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*