Precizări ale Ministrului Valer-Daniel Breaz, în legătură cu articolul referitor la dosarul revendicării Tezaurului României

Precizări ale Ministrului Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, în legătură cu articolul din ziarul Libertatea, Descoperire istorică! Un brașovean și un iranian au găsit, ascuns într-un dulap de epocă și neatins de 80 de ani, dosarul pe care Antonescu l-a trimis cu armata la Moscova ca să revendice tezaurul României!”, în care se făcea referire la o nouă întâlnire între reprezentanții MCIN și cei ai BNR, precum și la consultarea unor documente din dosar: 

“Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) nu deține niciun document în legătură cu speța menționată în articolul de presă. Mai mult, conducerea Băncii Naționale a României nu a lansat nicio invitație până în acest moment către conducerea MCIN pentru o discuție referitoare la acest subiect, așa cum este menționat în articolul din Libertatea și dezinformează cu bună știință opinia publică. Este gravă atât insinuarea că un minister din Guvernul României ar gestiona întreaga poveste, câtă vreme documentele respective există la Banca Națională a României de foarte multă vreme și nu s-a întreprins niciun demers politic și diplomatic în acest sens, cât și lansarea informației false potrivit căreia, ieri, ar fi avut loc o nouă întâlnire între instituția pe care o reprezint și BNR. Nu am primit o invitație nici măcar pentru o primă întâlnire legată de un subiect de o importanță strategică și națională. Consider că Tezaurul României merită atât interesul, cât și implicarea tuturor factorilor politici și administrativi din această țară”. 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23651 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*