Precizări ale CEC Bank în scandalul banilor dispăruți din conturi la sucursala din Zlatna. “S-a decis acordarea de despăgubiri în peste jumătate din situații”

La solicitatea www.proalba.ro, CEC Bank  a transmis, joi, lămuriri privitoare la acordarea de despăgubiri în cazul banilor dispăruți din conturi la sucursala din Zlatna.

cec bank“CEC Bank trateaza cu prioritate maxima situatia creata la agentia din Zlatna. Echipe din centrala bancii si din sucursala Alba Iulia au analizat  toate petitiile primite in aceasta cauza, studiind punctual speta fiecarui client,  s-a discutat cu fiecare petitionar in parte, s-au analizat documentele si s-a decis acordarea de despagubiri in peste jumatate din situatii.

Cazurile nedespagubite sunt acele cazuri in care, desi analizate de o echipa multidisciplinara din partea bancii, nu s-a putut stabili realitatea, in consecinta despagubirea clientilor. Este vorba, de exemplu, de cazuri in care sumele de bani pentru efectuarea depunerilor au fost date de catre clienti salariatelor  in afara bancii, fara a primi documente, sau pe documente scrise de mana, acestea neexistand inregistrate in evidentele bancii. Aceste cazuri vor fi elucidate cel mai probabil de organele in drept in urma procesului penal ce va urma, banca urmand a pune in aplicare deciziile instantei de judecata.

Pentru a demonstra buna credinta a bancii, CEC Bank va consemna sumele revendicate pe numele clientilor nedespagubiti, astfel incat acestia sa aiba certitudinea ca, atunci cand va exista o decizie definitiva a instantei prin care banca sa fie obligata sa plateasca aceste sume de bani, banii vor fi eliberati catre persoanele respective.”, au transmis reprezentanții CEC Bank, prin vocea Directorului Direcției de Marketing și Comunicare, Oltea Cristina Belciuganu. 

protest cec bank zlatnaDe altfel, joi dimineața, în jur de 40 de persoane au eclanșat un protest în fața CEC Bank din Zlatna, nemulțumite de faptul că nu și-ar fi primit banii care le-au dispărut din conturi, în urma scandalului în care au fost implicate două angajate ale sucursalei din localitate.

Vă reamintim că, de curând, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei METEȘAN ELENA în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

zlatna-cecInculpata Meteșan Elena, în calitate de funcționar public-angajat în cadrul CEC BANK – Agenția Zlatna în funcția de ofițer de cont, în perioada noiembrie 2005-august 2016, în baza unei rezoluții infracționale unice, și-a însușit mai multe sume de bani, constând atât în depuneri efectuate de clienții băncii, cât și în sume de bani remise de aceștia în vederea depunerii, fiind afectați un  număr de 297 clienți și provocând un prejudiciu cumulat în valoare de 6.321.886,78 lei și 273.744 euro.

Cu privire la inculpata Popa Victoria s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare, precum și efectuarea de verificări cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Alba.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17115 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

  1. Sunt minciuni! Care fiecare petitionar in parte. Eu nu am fost la nici o confruntare cu Cec si astept deschiderea procesului pe civil , dar se trage mata de coada sa treaca 3 ani sa se subscrie si sa nu ne mai primim banii ca doar altii pot sa traiasca bine mersi pe banii nostrii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*