PP-DD Alba si-a prezentat OFICIAL candidatii pentru Parlament. Vezi cine sunt „cei 7 magnifici”

PP-DD Alba si-a prezentat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa la care au luat parte jurnalistii din presa locala dar si cateva zeci de membri de partid din judet, candidatii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Candidatii PP-DD Alba sunt urmatorii:

Pentru Camera Deputatilor:

Colegiul 1 – Dorin Serdean

Colegiul 2 – Radu Roncea

Colegiul 3 – Sorin Vasile

Colegiul 4 – Cornel Comsa

Colegiul 5 – Ioan Marincas

Pentru Senat

Colegiul 1 – Horatiu Bibolar

Colegiul 2 – Dorin Pocol

Presedintele PP-DD Alba, Cornel Comsa a declarat ca fiecare dintre cei 7 candidati au fost validati de catre conducerea nationala a partidului. „Tinta noastra in alegerile parlamentare este sa obtinem un post de senator si doua posturi de deputat. Din punctul meu de vedere este un lucru realizabil. PP-DD va obtine in alegeri un procent de peste 20%. In clipa de fata, avand in vedere aliantele politice existente, putem afirma ca PP-DD este singurul partid din opozitie” a declarat Cornel Comsa. Domnia sa a mai tinut sa precizeze faptul ca PP-DD nu va face sub nici o forma aliante pre-electorale si ca are incredere deplina in candidatii partidului care vor intra in lupta parlamentara. „Nu va ascund faptul ca inclusiv vineri seara am avut discutii cu reprezentanti ai altor partide sau cu oameni din societatea civila care si-ar fi dorit sa candideze pe listele noastre. Au existat insa din partea multora dintre ei pretentii mari asa ca am decis sa mergem cu oamenii nostri. Nu poti sa vii in PP-DD cu pretentii si sa candidezi in locul unor oameni care au muncit pentru partid. Nu atata timp cat eu sunt presedinte al PP-DD Alba”, a subliniat Comsa.

Presedintele PP-DD Alba le-a dat cuvantul si celor 7 candidati care au vorbit pe scurt despre ceea ce inseamna pentru ei politica dar si despre felul in care considera ca pot schimba ceva in viata alegatorilor. „Intram in campanie cu o echipa ce oameni cinstiti, corecti si competenti. Majoritatea au activat in domenii private asa ca nu depind de banii de la stat. Noi nu venim in fata oamenilor cu deputati sau senatori de profesie” a adaugat Cornel Comsa.

In cursul zilei de luni, reprezentantii PP-DD vor depune oficial dosarele de candidati la Biroul Electoral. Cel mai in varsta dintre candidatii PP-DD este nascut in anul 1957 in timp ce alti doi, cei mai tineri, sunt nascuti in 1977.

Tot in cadrul conferintei de presa sustinute duminica, presedintele PP-DD Alba a prezentat, in premiera nationala, proiectul PP-DD intitulat  „Comunitatea de bunastare”. „Orice partid serios vine inainte de alegeri cu un proiect politic care sa fie util comunitatilor locale. Inca de acum cativa ani, am observat ca la acest capitol exista o criza profunda de idei. Nu poti, la nesfarsit, sa le promiti oamenilor gaz, apa si renovarea caminului cultural in timp ce acestia nu au locuri de munca si se zbat in saracie. Eu va spun ca dupa regionalizare, lucru care se va intampla, judetul Alba va disparea ca entitate iar izolarea zonei si saracia se vor amplifica. Proiectul nostru, pentru a preintampina astfel de situatii, este unul pe cat de practic, pe atat de experimentat in tarile civilizate. Ne-am inspirat din modelul francez acolo unde comunitatile mici sunt parte a unei comunitati largite capabile sa ofere bunastare oamenilor. In plus, am preluat cateva idei si de la japonezi unde astfel de strategii functioneaza excelent. Doar unite, administratiile mici pot iesi din saracie. Eu cred ca e bine sa invatam de la altii si sa folosim ideile care au generat bunastare. Prin intermediul parlamentarilor PP-DD vom initia o propunere legislativa pentru ca proiectul nostru sa devina functional. In acest fel, deuptatul ori senatorul isi asuma o legatura cu comunitatea pe care o reporezinta dar si o responsabilitate. Parlamentarulo va fi obligat sa isi ajute colegiul sa existe sau, in cel mai rau caz, sa il „ingroape” din punct de vedere economic. E timpul ca parlamentarii sa fie trasi la raspundere”, a conchis Cornel Comsa.

Va reamintim ca la alegerile locale din 10 iunie, PP-DD a obtinut in judetul Alba 12,74% din voturile oamenilor. Partidul obtinut 3 posturi  de viceprimar, unul chiar la Alba Iulia, si 83 de posturi de consilieri dintre care 3 judeteni.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24184 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*