Poziția primarului Dorin Nistor și a Direcției de Asistență Socială Sebeș privitoare la atitudinea consilierului local Radu Cristian în ceea ce privește proiectul “RESPECT PENTRU PENSIONARI”, prin care se acordă tichete sociale vârstnicilor Sebeșului

Mircea Trifu

„Tichetele sociale se acordă pensionarilor din Municipiul Sebeș în baza unor proiecte sociale, implementate începând cu anul 2010, cu aprobarea Consiliului Local, indiferent de culoarea politică a consilierilor sau a primarului. Scopul acestor proiecte a fost întotdeauna acela de a veni în sprijinul pensionarilor cu venituri reduse, cheltuite la vârsta senectuții în cea mai mare parte pe medicamente și investigații medicale. Destinația a fost, de fiecare dată, cumpărarea de alimente, cu ocazia celor mai importante sărbători de peste an: Paște și Crăciun. În plus, aceste proiecte au fost implementate și pentru alte categorii de beneficiari: copiii, persoane cu handicap.

Aceste măsuri de protecție socială implementate prin Direcția de Asistență Socială Sebeș sunt o obligație a administrației locale, stabilită prin lege, de a interveni acolo unde veniturile anumitor categorii ale populației sunt insuficiente pentru a avea un trai decent. Acordarea acestora se face ori de cate ori se identifică o nevoie socială a unei categorii de persoane, nu numai în campania electorală. Direcția de Asistență Socială Sebeș implementează zilnic măsuri de protecție socială, atunci când persoanele vulnerabile se află într-o situație de risc social.

Acest tip de atitudine este regretabil, mai ales când vine din partea unui consilier local, acuzând implementarea unor măsuri sociale pentru o categorie de oameni care, cu adevărat, MERITĂ RESPECT.

“RESPECT PENTRU PENSIONARI” este titlul proiectului, este mesajul transmis către oameni, mesaj care ar trebui să fie parte importantă din conduita civică de zi cu zi.” a precizat Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

„Personalizarea tichetelor cu numele beneficiarului nu se poate face, întrucât la acordarea acestora sunt obligatorii respectarea mai multor condiții: venituri, plata impozitelor, domiciliu, etc. Mai mult, acestea se acordă la cerere, fiind opțiunea fiecăruia dacă solicită sau nu aceste tichete. Tichetele sociale acordate sunt tichete cu valoare financiară, obligatoriu trebuie identificate prin datele emitentului: respectiv Consiliul Local, Primar, Direcția de asistență socială. Decontarea acestora este urmărită prin firma emitentă, prin furnizor, prin rețeaua magazinelor unde au fost utilizate, la finalul proiectului existând o situație a utilizării sumelor valorice, pentru a se stabili utilizarea acestora numai pentru scopul pentru care au fost emise (cumpărarea de alimente). Proiectul “RESPECT PENTRU PENSIONARI” are 940 de beneficiari.” a precizat Ionela Maxim, director Direcția de Asistență Socială Sebeș

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22500 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*