Potor: rezultatele dezinsectiei – 32 de albaiulieni intepati de capuse

Mircea Trifu

Demagogie și dispreț total față de cheltuirea banului public. Așa poate fi caracterizat modul în care primăria Alba Iulia înțelege să lucreze în folosul cetățeanului. Am ridicat recent problema contractului de deratizare, dezinsecție și dezinfecție încheiat de administrația locală cu o firmă de partid căreia i se va plăti în fiecare an nu mai puțin de 950.000 de lei. Firmă care și-a făcut atât de bine treaba că albaiulienii au ajuns la spital cu înțepături de căpușe. Și vorbim de 32 de persoane, nu de incidente izolate.

În momentul în care am semnalat faptul că acest contract a fost atribuit unei firme portocalii, care are clienți doar primării conduse de PD-L, reprezentanții administrației locale au sărit ca arși și m-au acuzat de minciuni și rea-voință. Dincolo de neregulile pe care le-am sesizat, inclusiv faptul că Alba Iulia plătește pentru aceste servicii cât municipiul Cluj-Napoca, este evident faptul că firma în cauză nu a făcut nimic. Doar își încasează banii.

În luna aprilie primăria a făcut comandă societății Coral Impex pentru dezinsecție. Cel puțin pe hârtie, pentru că niciun locuitor nu i-a văzut pe muncitori prin oraș. La câteva săptămâni după celebrele dezinsecții avem 32 de albaiulieni care merg la spital după ce au fost înțepați de căpușe. Plus alții care se plâng că au fost nevoiți să își ducă animalele de companie la medicul veterinar pentru că au luat căpușe după o plimbare prin parcul din fața catedralei sau prin șanțurile cetății. Iar primăria anunță senină că începând din 4 mai, adică după acest val de oameni înțepați de căpușe, va urma o nouă acțiune de dezinsecție.

Am impresia că cineva își bate joc de noi. Se joacă de-a dezinsecția pe bani grei. Bani plătiți din taxele și impozitele noastre. Și nu sunt puțini. Cer public primăriei să ne comunice sumele plătite pentru toate serviciile prestate de Coral Impex în acest an. Dar mai ales să ne explice cum a fost posibil ca oamenii să fie înțepați de căpușe deși ce au existat acțiuni de dezinsecție, cel puțin pe hârtie, plătite din banii albaiulienilor?

CĂLIN POTOR,

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

раскрутка сайтаvzlom онлайн

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22555 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. Oare aceasta firma si Primaria, nevinovate, incearca sa inteleaga cum vine cu expresiile „a tapa de bani” si a „suge pe cineva ca o capusa”? De sincere ce sunt, „ce-i in gusa, si-n capusa” este curat adevarat. Unii se joaca cu cuvintele, altii … .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*