Potor: Hava isi face campanie pe banii albaiulienilor

Constatăm cu uimire și tristețe că actualul primar din Alba Iulia se comportă în continuare ca un veritabil baron și îi tratează cu dispreț și nepăsare pe locuitorii municipiului. Repetatele semnale trase de către reprezentanții USL Alba, referitoare la alocarea unor sume exorbitante pentru organizarea unor evenimente, au rămas fără nici un răspuns din partea administrației locale. Vorbim de peste 3 milioane de lei pe care Primăria Alba Iulia le va cheltui pentru manifestări ”culturale”, majoritatea urmând să aibă loc în preajma alegerilor locale. Practic Mircea Hava își face, cu tupeu, campanie electorală pe banii albaiulienilor.

Din cele trei milioane de lei nu mai puțin de 600.000 lei vor fi dați pentru organizarea Zilelor Orașului, cu 50 la sută mai mult decât anul trecut. Consiliul local, majoritar PD-L și aflat la comanda lui Mircea Hava, nu a fost de acord ca acești bani să fie obținuți din sponsorizări, cum s-a procedat acum doi ani. Îi dăm de la buget că avem destui bani de aruncat. Mai apar în calendarul de manifestări din acest an și alte evenimente pentru care se vor cheltui sume consistente: Sărbătoarea Muzicii – 430.000 lei, White Fest – 300.000 lei, Zilele Cetății – 250.000 lei, Capitala Sănătății – 180.000 lei. În același timp pentru promovare și materiale promoționale primăria va da încă 325.000 lei.

Este revoltător faptul că aproape toate aceste evenimente au loc imediat înainte sau chiar în plină campanie electorală. Ocazie perfectă pentru actualul primar de a face băi de mulțime și a se promova. Să o facă liniștit, nu-l împiedică nimeni, dar să o facă pe banii lui, nu pe cei ai locuitorilor din Alba Iulia. Pe care vrea să îi aburească din nou cu promisiuni. Mai bine le-ar spune de ce lucrările din oraș sunt executate prost, dar la costuri foarte mari. Poate le spune și cetățenilor din Oarda de Sus sau din Pâclișa de ce nu vor avea canalizare, iar străzile lor nu vor fi asfaltate. Sau de ce își rup mașinile în gropi și șanțuri.

Alba Iulia are nevoie de manifestări culturale care să îi pună în valoare istoria și tradițiile. Le putem face fără a cheltui sume enorme din taxele și impozitele albaiulienilor. Acestea pot fi făcute și cu sponsorizări. Dacă se vrea evident.

Pentru că în ultimii 20 de ani nu a făcut nimic pentru dezvoltarea reală a municipiului, Mircea Hava încearcă disperat să își salveze fotoliul de edil cu ajutorul meselor presărate cu mici și bere. Să uite locuitorii municipiului de lipsa locurilor de muncă, a investițiilor, a Sălii Polivalente, a unei piețe agroalimentare moderne…

Călin Potor,

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

topodвзломать страницу вконтакте онлайн бесплатно

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21144 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*