Polițiștii rutieri din Alba au aplicat, în numai o săptămână, peste peste 700 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 57 de permise de conducere

razie-politiePoliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 700 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 57 de permise de conducere, în cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi care s-a desfășurat pe parcursul săptămânii precedente.

În perioada 1-7 mai 2017, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier, care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră. Au fost aplicate 754 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare de 198.660 lei, din care 408 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 21 pentru depăşire neregulamentară, 20 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 57 de permise de conducere, retrase două certificate de înmatriculare şi au fost constatate 4 infracţiuni. 

Exemple:

La data de 05.05.2017, în jurul orelor 07.50, poliţiştii Postului de Poliție Unirea    l-au depistat pe un bărbat de 44 de ani, din comuna Unirea, în timp ce circula cu un moped, pe strada Parcului din comună, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi fără ca mopedul să fie înmatriculau sau înregistrat. Faţă de mopedist, cercetările sunt continuat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea fără permis.

La data de 05.05.2017, în jurul orelor 11.00, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au oprit, pentru control, pe B-dul Revoluţiei din Alba Iulia, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din Alba Iulia. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, din luna aprilie 2017, pentru conducere sub influenţa alcoolului. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 05.05.2017, în jurul orelor 07.25, poliţiştii rutieri din Sebeş în timp ce acţionau pentru combaterea excesului de viteză, pe strada Călăraşi din Sebeş, l-au depistat pe un bărbat de 43 de ani, din comuna Daia Română, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 81 kilometri/oră. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Faţă de conducătorul auto a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 15814 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*